ΚΑΙΡΟΣ · LIVE19.3°CΣχεδόν αίθριος72% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Eurogroup: «Οι επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή γίνονται ήδη αισθητές», τονίζει ο Πιερρακάκης

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 110



Μήνυμα για την ανάγκη να αντιμετωπίσει η Ευρώπη ταυτόχρονα τις άμεσες προκλήσεις και να κάνει προετοιμασίες για το μέλλον, έστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης, μετά το τέλος της συνεδρίασης των χωρών της Ευρωζώνης (φωτογραφία, επάνω, από το Χ, @EspanaenUE).

Οπως δήλωσε, οι υπουργοί Οικονομικών συζήτησαν, τόσο τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις, όσο και τις στρατηγικές επιλογές που θα καθορίσουν την ανταγωνιστικότητα, την ασφάλεια και την ευημερία της Ευρώπης τα επόμενα χρόνια.

«Η Ευρώπη χρειάζεται μια στρατηγική που θα μειώνει ταυτόχρονα το ενεργειακό κόστος και τις εξαρτήσεις της»googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) #Eurogroup | 🇧🇪 Deputy Prime minister @vincent_v_p takes part in the meeting of the Eurogroup today in Luxembourg.

➡️ Review of euro area policies by the @IMFNews ➡️ Economic and energy security in the 🇪🇺 ➡️ European technological sovereignty pic.twitter.com/HsmOnqonDZ — Belgium in the EU (@BelgiuminEU) June 11, 2026document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Αναφερόμενος στις οικονομικές προκλήσεις, επισήμανε ότι «οι επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή γίνονται ήδη αισθητές», και πρόσθεσε ότι οι αγορές ενέργειας παραμένουν υπό πίεση και οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό απαιτούν στενή παρακολούθηση.

Ο κ.

Πιερρακάκης τόνισε τη σημασία του δημοσιονομικού συντονισμού, επισημαίνοντας ότι «η ασιγουριά έχει κόστος» και πως ευθύνη των κυβερνήσεων είναι να περιορίσουν αυτό το κόστος μέσα από σταθερές και συνεπείς πολιτικές.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας ότι η ενεργειακή ασφάλεια, η ανταγωνιστικότητα, η πράσινη μετάβαση και η βιομηχανική πολιτική αποτελούν διαφορετικές όψεις της ίδιας πρόκλησης.

Οπως είπε, «η Ευρώπη χρειάζεται μια στρατηγική που θα μειώνει ταυτόχρονα το ενεργειακ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 19.3 °C · 72%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies