Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
13 °C 32%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Μέση Ανατολή: «Παγώνει» η σύγκρουση, συνεχίζονται οι απειλές - Αποκλίνουν τα συμφέροντα Τραμπ-Νετανιάχου
Ημερομηνία: Σήμερα 9/6/2026, 11:40 - Εμφανίσεις: 13



Η εύθραυστη εκεχειρία στη Μέση Ανατολή βρέθηκε πολύ κοντά στο να καταρρεύσει πλήρως μετά τις ανταλλαγές επιθέσεων μεταξύ Ιράν και Ισραήλ.

Τελικά άντεξε για μια ακόμα φορά οριακά ωστόσο αυτό δεν θα μπορούσε να εκληφθεί ως εκτόνωση της κρίσης.

Οι δηλώσεις για «πάγωμα» της ανάφλεξης, συνοδεύονται με απειλές από όλες τις πλευρές για νέα ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση, καθώς παραμένουν οι αιτίες που πυροδοτούν τη σύγκρουση σε μια περιοχή που «συναντιούνται» οι ενεργειακές πηγές, ο ορυκτός πλούτος και τα κρίσιμα εμπορικά περάσματα.

Τα γεγονότα των τελευταίων 24 ωρών αποτελούν ακόμα μία απόδειξη ότι τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ — καθώς και τα πολιτικά συμφέροντα του Τραμπ και του Νετανιάχου — αποκλίνουν όλο και περισσότερο, τονίζει το αμερικανικό Axios και όχι μόνο.

Αρκετά ξένα ΜΜΕ καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα.

Εκατό ημέρες έπειτα από την έναρξη της σύγκρουσης, ο Τραμπ δεν έχει ακόμα καταφέρει να εξασφαλίσει μια πολυπόθητη συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου και πέρασε το τελευταίο 24ωρο προσπαθώντας εναγωνίως να αποτρέψει την πλήρη επανέναρξή του.

Ο αμερικανός πρόεδρος φέρεται να δήλωσε στο Axios ότι είχε προειδοποιήσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό πως, αν επέστρεφε στον πόλεμο με το Ιράν, ίσως κατέληγε να πολεμά μόνος του.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό το Σαββατοκύριακο προκάλεσαν αντίποινα από το Ιράν, το οποίο εξαπέλυσε τις πρώτες επιθέσεις του εναντίον του Ισραήλ από τότε που επιτεύχθηκε η εκεχειρία στις 8 Απριλίου.

Το Ισραήλ απάντησε με πλήγματα εναντίον στόχων σε ολόκληρο το Ιράν, ενώ οι σύμμαχοι του Ιράν στην Υεμένη και το Ιράκ απείλησαν να διευρύνουν τον πόλεμο.

Οι επιθέσεις και αντεπιθέσεις συνεχίστηκαν έως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, πριν οι δύο πλευρές ανακοινώσουν παύση των εχθροπραξιών, επιτρέποντας στον Τραμπ να δηλώσει ότι η εκεχειρία επυπολογίζεται σε εφαρμογή.

Παράλληλα, ο αποκλεισμός των Στενών του Ορμούζ παραμένει σε ισ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
13 °C 32%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies