ΚΑΙΡΟΣ · LIVE14.5°CΣχεδόν αίθριος87% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Το ταμείο-«φάντασμα» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 102



Μια προβληματική εικόνα που αποτυπώνει ένα ταμείο-«φάντασμα» μέσα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαπίστωσε ο εσωτερικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του Μαΐου από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικών Ελέγχων του υπουργείου, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του in.

Όπως δείχνουν τα ευρήματα των ελεγκτών, το Ταμείο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας φαίνεται να μην έχει στελεχωθεί απ’ όταν αφυπηρέτησε και ο τελευταίος εργαζόμενος σε οργανική θέση, να τηρεί χειρόγραφα απλογραφικά βιβλία εσόδων και εξόδων αντί για διπλογραφικό σύστημα και να πραγματοποιεί δαπάνες που αφενός δεν ανταποκρίνονται στους σκοπούς του και αφετέρου πολλές από αυτές δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.

Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει επαρκής εικόνα για τις δαπάνες που πραγματοποιούνται από τα κονδύλια του Ταμείου, πράγμα που φαίνεται ρητά και στα συμπεράσματα των ελεγκτών, οι οποίοι τονίζουν -με υπογράμμιση και κεφαλαία γράμματα- την «ανάγκη μεικτού ελέγχου για τη σύνταξη Ισολογισμού έναρξης/απογραφής».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Παράλληλα, για την εξασφάλιση της αναγκαίας διαφάνειας, ζητούν έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές, τη θέσπιση ενός εποπτευόμενου από ορκωτούς σύστημα εσωτερικού ελέγχου, την ενεργοποίηση της Διεύθυνσης Οικονομικών Ελέγχων του ΥΠΑΑΤ και τέλος τη διεξαγωγή κατασταλτικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επισήμανση των ελεγκτών ότι ο σκοπός του Ταμείου για τον οποίο συστάθηκε πλέον δεν εξυπηρετείται, εφόσον πολλές υπηρεσίες έχουν καταργηθεί.

«Είναι δεδομένο από τα ευρήματα ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο χρήζει συμμόρφωσης με την ισχύουσα νομοθεσία», τονίζουν.

Όπως σχολιάζει στο in ειδικός επί των λογιστικών ζητημάτων, «αν μια ιδιωτική εταιρεία λειτουργούσε έτσι [όπως δείχνουν τα ευρήματα των ελεγκτών], τα πρόστιμα που θα της καταλογίζονταν θα ήταν υπέρογκα».document.addEventListener("DOMContentLoaded", function (...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 14.5 °C · 87%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies