Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
9.5 °C 56%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ιράν: «Η επιχείρηση Επική Οργή τελείωσε», λέει ο Ρούμπιο
Ημερομηνία: Σήμερα 4/6/2026, 03:24 - Εμφανίσεις: 17



Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο επέμεινε χθες Τετάρτη, μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Evelyn Hockstein), ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας εναντίον του Ιράν έχουν τελειώσει, παρά τις νέες συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

«Δεν εξαπολύουμε πλέον πλήγματα στο Ιράν για να αποδυναμώσουμε τις ένοπλες δυνάμεις του, επειδή η επιχείρηση Επική Οργή τελείωσε», είπε, αφού χθες διαβεβαίωσε άλλη Επιτροπή ότι «ο πόλεμος τελείωσε».

«Σε όποιον θέλει να μάθει ποιος κέρδισε, μπορώ να σας πω το εξής: εμείς καθορίζουμε τι σημαίνει νίκη»googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Ο Ρούμπιο αναφερόταν στους αμερικανικούς βομβαρδισμούς που είχαν αρχίσει στις 28 Φεβρουαρίου και την κατάπαυση του πυρός που κηρύχθηκε στις 8 Απριλίου.

«Σε όποιον θέλει να μάθει ποιος κέρδισε, μπορώ να σας πω το εξής: εμείς καθορίζουμε τι σημαίνει νίκη.

Ορίζουμε τη νίκη ως την καταστροφή της αμυντικής βιομηχανίας τους (σ.σ.

των Ιρανών), τη σημαντική μείωση του αριθμού των εκτοξευτήρων πυραύλων που διαθέτουν, τη μείωση του αποθέματος drones, και επιτύχαμε όλους αυτούς τους στόχους.

»Επιπροσθέτως, καταστρέψαμε ό,τι απέμενε από την πολεμική αεροπορία τους και εξαλείψαμε όλο το συμβατικό ναυτικό τους», δήλωσε ο υπουργός.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Δημοκρατικοί βουλευτές αμφισβήτησαν αυτές τις δηλώσεις, μετά τις νέες συγκρούσεις μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ και τα ιρανικά πλήγματα στο Κουβέιτ, υπενθυμίζοντας επίσης ότι τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν μπλοκαρισμένα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Το Κουβέιτ λέει ότι συνολικά μπήκε χθες στο στόχαστρο 13 βαλλιστικών πυραύλων και 17 ιρανικών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

«Δεν στοχεύσαμε» το αεροδρόμιο Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστήριξαν ότι δεν στόχευσαν το αεροδρόμιο του Κουβέιτ και ότι οι ζημιές και απώλειες εκεί οφείλονται σε «δυσλει...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
9.5 °C 56%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies