ΚΑΙΡΟΣ · LIVE20.8°CΣχεδόν αίθριος40% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Στο μικροσκόπιο του ΣτΕ η λειτουργία των Airbnb στην Πλάκα

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 123



Το κρίσιμο ζήτημα της λειτουργίας Airbnb στην περιοχή της Πλάκας καλείται να λύσει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι ανώτατοι δικαστές, (πρόεδρος  Ντουχάνης και εισηγητής  Χρήστος Λιάκουρας) ενώπιον των οποίων συζητήθηκαν χθες έντεκα συναφείς υποθέσεις, καλούνται  να αποφανθούν  εάν νομίμως ή όχι ο Δήμος Αθηναίων απέρριψε τα αιτήματα σφράγισης λαμβάνοντας υπ' όψιν τα χαρακτηριστικά των επίδικων ακινήτων και της πραγματικής χρήσης επ’ αυτών και μετά  τις αυτοψίες που έγιναν  κατόπιν σχετικής εντολής του ΣτΕ.

Οι υποθέσεις αυτές έφτασαν στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά από προσφυγή που κατέθεσε το σωματείο «Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού» με αφορμή την  άρνηση του Δήμου Αθηναίων να σφραγίσει ακίνητα που βρίσκονται στην περιοχή της Πλάκας λόγω παράνομης αλλαγής της χρήσης τους, δηλαδή  από κατοικίες σε τουριστικά καταλύματα και την  λειτουργία  τους στο πλαίσιο των βραχυχρόνιων μισθώσεων (Airbnb).googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Ειδικότερα, με τις εν λόγω αιτήσεις οι οποίες στρέφονται εναντίον του Δήμου Αθηναίων και του υπουργού Περιβάλλοντος η «Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού» ζητάει να ακυρωθούν οι πράξεις της διεύθυνσης δόμησης του Δήμου Αθηναίων της χρονιάς 2023 με τις οποίες απορρίφθηκαν αιτήσεις του Σωματείου περί σφράγισης ακινήτων ευρισκομένων σε διάφορες   οδούς εντός της περιοχής της Πλάκας λόγω παράνομης αλλαγής χρήσης από κατοικία σε τουριστικά καταστήματα.

Και αυτό γιατί στις χρήσεις γης που προβλέπεται από το ειδικό πολεοδομικό καθεστώς της Πλάκας  το οποίο αποσκοπεί στη διαφύλαξη και ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα της, δεν περιλαμβάνονται ξενοδοχεία.

Αναλυτικότερα,  ισχυρίστηκε το Σωματείο ότι η χρήση ακινήτων έχει μετατραπεί σε χρήση τουριστικών καταλυμάτων μέσω του συστήματος βραχυχρόνιες μισθώσεις (Airbnb)   και ως εκ τούτου πρέπει να σφραγιστούν γιατί εκ του νόμου επιτρεπόμενες χρήσεις στην περιοχή είναι αυτή της γενικής κατοικίας.

Το...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 20.8 °C · 40%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies