ΚΑΙΡΟΣ · LIVE19.3°CΤοπικά νέφη68% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Δικαστικό μπλόκο στο «ταμείο Τραμπ» - Ποιους είχε την επιθυμία να αποζημιώσει με τα 1,8 δισ.

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 123



Μια Αμερικανίδα δικαστής με απόφασή της την Παρασκευή απέτρεψε προσωρινά την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ από τη σύσταση ενός ταμείου ύψους σχεδόν 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αποζημίωση των θυμάτων αυτού που ο Τραμπ έχει αποκαλέσει «χρήση της κυβέρνησης ως όπλου» («weaponization»).

Η απόφαση της ομοσπονδιακής δικαστή Λεόνι Μπρίνκεμα του Ανατολικού Δικαστικού Περιφέρειας της Βιρτζίνια εμποδίζει την κυβέρνηση Τραμπ να «προβεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια» για τη σύσταση ή τη λειτουργία του ταμείου, ενώ η δικαστής έχει θέσει υπό διερεύνηση επιπλέον νομικά επιχειρήματα.

Η απόφαση θα παραμείνει σε εφαρμογή έστω έως τις 12 Ιουνίου.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τη δημιουργία ενός «Ταμείου κατά της Χρήσης του Δικαίου ως Όπλου» στο πλαίσιο συμφωνίας για τον διακανονισμό της αγωγής του Τραμπ κατά της Εφορίας αναφορικά με τη διαρροή των φορολογικών του στοιχείων.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Δημιούργησε ένα ταμείο ύψους 1,776 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο εποπτεύεται από μια πενταμελή επιτροπή, με σκοπό την καταβολή αποζημιώσεων σε όσους αποδείξουν ότι υπήρξαν θύματα «νομικών επιθέσεων» και «χρήσης της κυβέρνησης ως όπλου», όροι που ο Τραμπ και οι σύμμαχοί του έχουν χρησιμοποιήσει για να περιγράψουν τις έρευνες και τις ποινικές υποθέσεις εναντίον τους.

Η απόφαση της Παρασκευής εκδόθηκε στο πλαίσιο αγωγής που κατέθεσε μια ομάδα η οποία ισχυριζόταν ότι είχε στοχοποιηθεί «από την κυβέρνηση Τραμπ-Βανς ως ιδεολογικοί ή πολιτικοί αντίπαλοι» και υποστήριζε ότι δεν θα ήταν επιλέξιμη για πληρωμές από το ταμείο.

«Νίκη για τη διαφάνεια» «Αυτή είναι μια νίκη για τη διαφάνεια, το κράτος δικαίου και τον αμερικανικό λαό», δήλωσε η Σκάι Πέριμαν, επικεφαλής της «Democracy Forward», της αντι-Τραμπ ομάδας που άσκησε την αγωγή.

«Καμία κυβέρνηση δεν έχει την εξουσία να δαπανά δημόσια χρήματα μέσω ενός προγράμματος πολιτικών ανταμοιβών».googletag.cmd.push(fun...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη · 19.3 °C · 68%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies