ΚΑΙΡΟΣ · LIVE15.2°CΝεφώσεις72% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Μερτς: Προτείνει να δοθεί στην Ουκρανία καθεστώς «συνδεδεμένου μέλους» με την ΕΕ πριν από την πλήρη ένταξή της

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 67



Ο Γερμανός καγκελάριος, Φρίντριχ Μερτς προτείνει να συνδεθεί η Ουκρανία με την ΕΕ καθώς η πλήρης ένταξη της χώρας στο μπλοκ θα λάβει χρόνο, όπως εξηγεί σε επιστολή του προς αρχηγούς των ευρωπαϊκών κρατών.

Ο Γερμανός καγκελάριος προτείνει επίσης τα κράτη-μέλη της ΕΕ να αναλάβουν μια “πολιτική δέσμευση” για την εφαρμογή της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής της Ένωσης προς την Ουκρανία “Είναι προφανές ότι δεν θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία ένταξης στο άμεσο μέλλον, δεδομένων των πολυάριθμων εμποδίων, καθώς και των πολιτικών περιπλοκών που συνεπάγονται οι διαδικασίες επικύρωσης”, τονίζει ο Μερτς στην επιστολή του.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Κατά συνέπεια, το Βερολίνο προτείνει να χορηγηθεί στο Κίεβο καθεστώς “συνδεδεμένου μέλους”, ως “καθοριστικό βήμα” πριν από την πλήρη ένταξή του.

Δείτε σχετική ανάρτηση: German Chancellor Friedrich Merz has proposed granting Ukraine an “associate member” status in the European Union as a step toward full membership.

The plan would allow Ukrainian officials to join EU summits and ministerial meetings without voting rights, aiming to support… pic.twitter.com/3PQzEE4Qmsdocument.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); — RTA English (@rtaenglish1) May 21, 2026 Μερτς: Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για μια “light ένταξη” ή ένταξη “δεύτερης κατηγορίας” Ο Γερμανός καγκελάριος διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για μια “light ένταξη” ή ένταξη “δεύτερης κατηγορίας”, όταν η Ουκρανία έχει διαχρονικά δείξει επιφυλακτικότητα απέναντι στις διάφορες προτάσεις που είχαν στόχο να την κάνουν να αναμένει στην πορεία προς την ένταξή της.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητεί “πλήρη ένταξη” στην ΕΕ, κατά προτίμηση το 2027.

Στην επιστολή του, η οποία απευθύνεται μεταξύ άλλων στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις · 15.2 °C · 72%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies