ΚΑΙΡΟΣ · LIVE23.1°CΣχεδόν αίθριος38% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

ΔΝΤ: Επικρίνει τις κυβερνήσεις της ΕΕ ότι αγνοούν προειδοποιήσεις για επιδοτήσεις ενέργειας

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 89



Τα μέτρα ενίσχυσης για την ενέργεια των περισσοτέρων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων δεν στοχεύουν μόνο τους ευάλωτους καταναλωτές, παρά τις προειδοποιήσεις ότι η ΕΕ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια αντίδραση της αγοράς εάν οι χώρες εισάγουν κοστοβόρα οριζόντια μέτρα, υπογραμμίζει το ΔΝΤ.

Τα δύο τρίτα των κυβερνητικών επιδοτήσεων και των φορολογικών μειώσεων σε ολόκληρη την ΕΕ που αποσκοπούν στην ανακούφιση της ενεργειακής κρίσης δεν ήταν στοχευμένα, σύμφωνα με έρευνα του ΔΝΤ, παρά τις προειδοποιήσεις του Ταμείου και των Βρυξελλών να διατηρήσουν περιορισμένη και προσωρινή εστίαση.

«Προφανώς» οι κυβερνήσεις της ΕΕ δεν «λαμβάνουν υπόψη τα μαθήματα του 2022», δήλωσε στους FT ο Άλφρεντ Κάμερ, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, αναφερόμενος στην περίοδο έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όταν πολλές χώρες εισήγαγαν δαπανηρά μέτρα για να στηρίξουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από τιμές φυσικού αερίου που είχχαν εκτοξευτεί.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Δεν ήταν όλες οι χώρες «προσεκτικές στη χρήση του δημοσιονομικού χώρου» στην τρέχουσα κρίση, είπε.

Το ΔΝΤ ανασύρει μνήμες του 2022 «Πρέπει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση με τους λαούς ότι στην πραγματικότητα [οι δαπάνες για καθολικά μέτρα] είναι ένας πολύ ακριβός τρόπος χρήσης των φορολογικών εσόδων, ειδικά όταν υπάρχουν άλλες ανάγκες δαπανών».document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Οι κυβερνήσεις με ασθενέστερα δημόσια οικονομικά έπρεπε να εξοικονομήσουν από αλλού εάν ήθελαν να αποφύγουν μια αρνητική αντίδραση στις αγορές ομολόγων, υποστήριξε.

Το κόστος δανεισμού για κάποιες χώρες της ευρωζώνης έχει φτάσει σε πολυετή υψηλά από την έναρξη της σύγκρουσης, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την επίδραση του ενεργειακού σοκ στα δημόσια οικονομικά.

Οι κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο πιέζονται να κάνουν περισσότερα για να προστατεύσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από τις επιπτώσει...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 23.1 °C · 38%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies