ΚΑΙΡΟΣ · LIVE26.4°CΣχεδόν αίθριος39% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

ΗΠΑ: Στα πρόθυρα κατάρρευσης οι αγρότες – Πλήγμα από την εκτίναξη των τιμών στα λιπάσματα

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 144



Ύστερα από την απογοήτευση ήρθε η οργή στους αγρότες των ΗΠΑ, καθώς η εκτίναξη των τιμών των λιπασμάτων έπειτα από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν, θέτει εμπόδια στην παραγωγή με τις προβλέψεις για το επόμενο διάστημα να είναι δυσοίωνες.

Ο αγροτικός τομέας στις ΗΠΑ ήδη πλήττεται σοβαρά, με τα εισοδήματα των αγροτών να παρουσιάζουν πτωτική τάση τα τελευταία δύο χρόνια ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων τιμών των σιτηρών και του υψηλότερου κόστους παραγωγής.

Τα εισοδήματα των αγροτών παρουσίαζαν πτωτική τάση τα τελευταία δύο χρόνια, ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων τιμών των σιτηρών και των υψηλότερων κόστους παραγωγήςgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Χαρακτηριστικό είναι πριν ξεκινήσει ο πόλεμος των ΗΠΑ – Ισραήλ στο Ιράν τον Φεβρουάριο, η αμμωνία που χρησιμοποιεί στα χωράφια ένας αγρότης με καλαμπόκι κόστιζε 800 δολάρια την τόνο.

Τώρα η τιμή έχει φτάσει στα 1.050 δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι ένας αγρότης θα πρέπει να πληρώσει 53.000 δολάρια περισσότερα για το προϊόν εν συγκρίσει με πριν τον πόλεμο — «μια αύξηση κόστους που δεν είχε προβλεφθεί καθόλου», όπως λέει παραγωγός.

Η περίπτωση αυτή δεν είναι η μοναδική.

Σε όλες τις ΗΠΑ, οι αγρότες ταλαντεύονται από μια τεράστια αύξηση στην τιμή των θρεπτικών συστατικών των καλλιεργειών που προκλήθηκε από τον πόλεμο με το Ιράν — σε μια εποχή που η οικονομία της γεωργίας βρισκόταν ήδη υπό πίεση, με τις τιμές στα αγροτικά προϊόντα να παραμένουν ίδιες.

Το 70% δεν αντέχει οικονομικά στις ΗΠΑ Όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήθηκε πιο νωρίς αυτό το μήνα από την American Farm Bureau Federation (AFBF) εντοπίστηκε ότι περίπου το 70% των ερωτηθέντων δεν θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά όλα τα λιπάσματα που χρειάζεται.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); });document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Οι εκπρόσωποι του αγροτικού τομέα, όπως αναφέρουν οι FT, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Οι προοπτικ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 26.4 °C · 39%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies