ΚΑΙΡΟΣ · LIVE16.2°CΝεφώσεις63% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κυριακή του Πάσχα με σούβλες και μαζικό ψήσιμο του οβελία σε κάθε γειτονιά και πόλη

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 147



Από νωρίς το πρωί στήθηκαν οι σούβλες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, για το καθιερωμένο ψήφιμο του οβελία που κυριαρχεί στο παραδοσιακό τραπέζι του Πάσχα, σύμφωνα με το έθιμο.

Στην Αθήνα, την τιμητική του είχε το Μοναστηράκι όπου πρόκειται να σουβλιστούν συνολικά περισσότερα από 150 αρνιά.

Το μαζικό ψήσιμο ξεκίνησε από τα ξημερώματα, με σούβλες να έχουν στηθεί ακόμα και στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, αλλά και στο Κολωνάκι, ενώ οι πρώτοι μεζέδες βγήκαν νωρίς το μεσημέρι.

Η χαρακτηριστική μυρωδιά της τσίκνας είναι έντονη και η κίνηση ξεκινά να αυξάνεται σταδιακά όσο περνάει η ώρα, ενώ οι τουρίστες κοντοστέκονται και απαθανατίζουν το σκηνικό με τις φωτογραφικές τους μηχανές.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Αυτοσχέδια γλέντια στήνονται σε ταράτσες, μπαλκόνια, αυλές, ακόμα και σε πεζοδρόμια, όσο ο οβελίας ετοιμάζεται στη σούβλα Τουρίστριες φωτογραφίζουν τα αρνιά που ψήνονται στην οδό Μητροπόλεως, στο Σύνταγμα Αρνιά, κατσίκια, κοντοσούβλια, κοκορέτσια και συκωταριές τοποθετούνταν στις σούβλες, που ήταν στημένες η μία δίπλα στην άλλη, τα κάρβουνα άναβαν και η χαρακτηριστική κάπνα άρχισε να αναδίδεται σιγά σιγά στον αέρα, «καλώντας» τους περαστικούς για έναν μεζέ.

Στιγμιότυπο από το μαζικό ψήσιμο του οβελία στο Μοναστηράκι Οι καταστηματάρχες κερνούν τους περαστικούς πασχαλινά εδέσματα, υπό τους ήχους λαϊκής μουσικής.

Αν και ο καιρός είναι συννεφιασμένος, αυτό δεν εμπόδισε πολλούς να βγουν για μια βόλτα στην άδεια Αθήνα και να απολαύσουν το μαζικό ψήσιμο στο Κέντρο, που έχει αναδειχθεί και σε τουριστική ατραξιόν.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); });document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Αρνιά ψήνονται μπροστά από ένα εστιατόριο Εξάλλου, η θερμοκρασία αγγίζει τους 20°C, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για αυτό το ιδιαίτερο πασχαλινό αντάμωμα στο κέντρο της πόλης.

Μαζικό ψήσιμο στη Θεσσαλον...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις · 16.2 °C · 63%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies