ΚΑΙΡΟΣ · LIVE21.9°CΣχεδόν αίθριος60% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Στην Ελλάδα, άγχος και δουλειά πάνε χέρι-χέρι - Που στην Ευρώπη βιώνουν οι εργαζόμενοι περισσότερο στρες;

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 97



Μια νέα διεθνής μελέτη που καλύπτει 160 χώρες αποτυπώνει μια σύνθετη και συχνά αντιφατική εικόνα για το εργασιακό άγχος.

Από τη μία πλευρά, τα μέλη του προσωπικού στην Ευρώπη εμφανίζονται λιγότερο αγχωμένοι εν συγκρίσει με άλλες περιοχές του κόσμου.

Από την άλλη, η ήπειρος καταγράφει σταθερά τα χαμηλότερα επίπεδα αφοσίωσης στην εργασία.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Η έρευνα της Gallup για το 2026 επισημαίνει ότι το πρόβλημα δεν είναι αμελητέο: το άγχος των εργαζομένων δεν επηρεάζει μόνο την ευημερία των ίδιων των ατόμων, αλλά και την απόδοση των επιχειρήσεων.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι η απώλεια παραγωγικότητας θα μπορούσε να φτάνει έως και το 9% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Παράλληλα, η αφοσίωση των εργαζομένων σε παγκόσμιο επίπεδο υποχωρεί.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Μόλις το 20% δηλώνει ενεργά συνδεδεμένο με τη δουλειά του — το χαμηλότερο ποσοστό από το 2020 — γεγονός που υποδηλώνει μια ευρύτερη κρίση κινήτρων και εμπλοκής.

Οι πιο αγχωμέντα μέλη του προσωπικού στην Ευρώπη Αν και η Ευρώπη συνολικά παρουσιάζεται πιο «ήρεμη», υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των χωρών.

Οι Νοτιοευρωπαίοι εργαζόμενοι φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο από το άγχος.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται: Ελλάδα: 61% Μάλτα: 57% Κύπρος: 56% Ιταλία: 51% Ισπανία: 47% Στον αντίποδα, οι εργαζόμενοι σε χώρες της Βόρειας και Ανατολικής Ευρώπης εμφανίζουν πολύ χαμηλότερα επίπεδα πίεσης, όπως:googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Δανία: 19% Πολωνία: 22% Λιθουανία: 23% Τα δεδομένα δείχνουν ότι το άγχος δεν κατανέμεται ομοιόμορφα, αλλά επηρεάζεται από οικονομικούς, κοινωνικούς και εργασιακούς παράγοντες.

Ποιοι εργαζόμενοι κινδυνεύουν περισσότερο από το άγχος Η έρευνα σκιαγραφεί και το προφίλ των πιο αγχωμένων εργαζομένων.

Πρόκειται κυρίως για: άτομα κάτω των 35 χρόνων εργαζόμενους σε διευθυντικές θέσεις άτομα που εργάζονται με υβριδικά μοντέλα Αυτό δε...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 21.9 °C · 60%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies