Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
7 °C 55%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Καλός ύπνος, η συνταγή για ρύθμιση της υγείας, αλλά και του βάρους.
Ημερομηνία: Σήμερα 9/4/2026, 14:52 - Εμφανίσεις: 13



Βασική λειτουργία του οργανισμού μας είναι ο ύπνος, στη διάρκεια του οποίου το σώμα επιδιορθώνει τους ιστούς, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και επεξεργάζεται πληροφορίες και μνήμες που αποκτήθηκαν στη διάρκεια της ημέρας.

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την ομοιόσταση του οργανισμού, δηλαδή για την επαναφορά της ισορροπίας του και της αντιμετώπισης των ασθενειών.

Ταυτόχρονα, όταν κοιμόμαστε, το σώμα ρυθμίζει ορμόνες, επαναφέρει την ενεργειακή ισορροπία, επεξεργάζεται και αποθηκεύει τις θερμίδες που έχουμε πάρει στη διάρκεια της ημέρας.

Όλες αυτές είναι κρίσιμες διεργασίες που επηρεάζουν τον βασικό μεταβολικό ρυθμό.

Όταν δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε ή ξυπνάμε στη διάρκεια της νύχτας εμποδίζοντας τον οργανισμό μας να περάσει όλα τα στάδια του ύπνου, τότε πάσχουμε από αϋπνία.

Κι αν αυτό συμβεί κάποιες φορές, μεμονωμένα, είναι φυσιολογικό.

Όμως η χρόνια αϋπνία θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά την υγεία και την ποιότητα ζωής.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ύπνου, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα αντιμετώπισης της παχυσαρκίας στη χώρα, η διαιτολόγος κ.

Γεωργία Τσάκαλου, μίλησε στο in.gr για τις επιπτώσεις της αυπνίας στην υγεία μας συνολικά, αλλά και ειδικότερα στο βάρος μας.

Το αποτέλεσμα της στέρησης ύπνου, είναι η αυξημένη επιθυμία για κατανάλωση τροφής, ιδιαίτερα θερμιδικά πλούσιας και συχνά ανθυγιεινής, όπως γλυκά, λιπαρά σνακ και fastfood H διαιτολόγος κ.

Γεωργία Τσάκαλου document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Όπως προκύπτει από την κ.

Τσάκαλου, στις κυριότερες αιτίες της αϋπνίας περιλαμβάνονται: Το άγχος και το στρες: Ψυχολογικές καταστάσεις όπως το άγχος, η ανησυχία και η κατάθλιψη, αυξάνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης – της ορμόνης του στρες, η οποία θα μπορούσε να διαταράξει τον ύπνο.

Η τεχνολογία: Η συνεχής παραμονή μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου, μειώνει την παραγωγή μελατονίνης, της...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
7 °C 55%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies