ΚΑΙΡΟΣ · LIVE20.6°CΤοπικά νέφη49% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Υπέρ νέων απεργιών τάχθηκαν πιλότοι και προσωπικό καμπίνας της Lufthansa

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 115



Με νέες κινητοποιήσεις εργαζομένων απειλείται η Lufthansa, καθώς πιλότοι και προσωπικό καμπίνας ψήφισαν υπέρ της διενέργειας νέων απεργιών.

Σε συμφωνία ωστόσο κατέληξε σήμερα η εταιρία με το προσωπικό εδάφους.

Σύμφωνα με το συνδικάτο UFO, το 94% των εργαζόμενων στα αεροπλάνα της Lufthansa και το 99% αυτών της CityLine τάχθηκαν υπέρ της διενέργειας νέας απεργιακής κινητοποίησης στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

«Η συμμετοχή στις ψηφοφορίες για την απεργιακή κινητοποίηση ήταν υψηλότερη από ό,τι εδώ και πολύ καιρό.

Αυτό δείχνει πόσο μεγάλη είναι η πίεση, αλλά και πόσο ισχυρή είναι η ενότητα εντός του συνδικάτου πληρώματος καμπίνας», δήλωσε η αναπληρώτρια πρόεδρος του UFO Σάρα Γκρούμπισιτς, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν αναμένεται άμεσα νέα απεργιακή κινητοποίηση, καθώς πρώτη επιλογή για τους εργαζόμενους είναι η διαβούλευση με την εργοδοσία.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Την πρόταση του συνδικάτου τους για απεργιακή κινητοποίηση έχουν ήδη εγκρίνει οι πιλότοι της γερμανικής εταιρίας.

Στα μέσα Φεβρουαρίου οι κινητοποιήσεις των δύο συνδικάτων είχαν ως αποτέλεσμα την ακύρωση περίπου 800 πτήσεων, επηρεάζοντας σχεδόν 100.000 επιβάτες.

Η Lufthansa και το συνδικάτο Ver.di κατέληξαν πάντως σήμερα σε συμφωνία για τους περίπου 20.000 υπαλλήλους εδάφους, που θα λάβουν πλέον αυξήσεις ύψους 4,6% ή κατά μέσο όρο περίπου 220 ευρώ/μηνιαίως.

Μια βασική πτυχή της συμφωνίας, δήλωσε το συνδικάτο, είναι η οκταετής προστασία του προσωπικού διαχείρισης επιβατών και αεροσκαφών από την εξωτερική ανάθεση του έργου τους σε εταιρείες που πληρώνουν χαμηλότερους μισθούς.

Η Ver.di έκανε μάλιστα λόγο για συμφωνία η οποία «παρέχει ασφάλεια σε δύσκολους καιρούς»....

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη · 20.6 °C · 49%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies