ΚΑΙΡΟΣ · LIVE15.7°CΤοπικά νέφη82% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Αυστρία: Μειώνει τον φόρο στα καύσιμα λόγω του πολέμου στο Ιράν

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 110



Την απόφαση να μειώσει προσωρινά τον φόρο στη βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης και να περιορίσει το περιθώριο κέρδους των εμπόρων λιανικής, έλαβε η Αυστρία.

Η μείωση του φόρου θα είναι κατά πέντε λεπτά του ευρώ ανά λίτρο, με σκοπό να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος της αύξησης της τιμής του πετρελαίου λόγω του πολέμου στο Ιράν.

«Μειώνουμε τον φόρο στο πετρέλαιο και εισάγουμε μέτρα ώστε να περιοριστεί το περιθώριο κέρδους σε όλη την αλυσίδα αξίας.

Αυτά τα ειδικά μέτρα θα μειώσουν την τιμή του ντίζελ και της βενζίνης περίπου κατά 10 λεπτά του ευρώ το λίτρο», δήλωσε σε δήλωσή του ο καγκελάριος Κρίστιαν Στόκερ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ Να υπενθυμιστεί ότι στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

αύριο Πέμπτη στις Βρυξέλλες, οι ηγέτες του μπλοκ θα συζητήσουν βραχυπρόθεσμες στοχευμένες λύσεις για την εξασφάλιση οικονομικά προσιτής ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες καταστάσεις των κρατών-μελών.

Σε συνέχεια της έκτακτης συνάντησης των 27 στο κάστρο του Αλντεν Βίσεν, αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα αξιοποιηθεί για να συμφωνηθούν συγκεκριμένα μέτρα για μείωση των τιμών της ενέργειας άμεσα αλλά και μεσομακροπρόθεσμα, ως κομμάτι του σχεδίου ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε για πρώτη φορά ανοιχτός σπιθανότητα μείωσης ειδικών φόρων στα καύσιμα, εν μέσω αντιδράσεων για το μέτρο του πλαφόν στο κέρδος του λιανικού εμπορίου, που έχει ανακοινώσει που η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει ως αναποτελεσματικό.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); “Μια πιθανή λύση θα ήταν, εάν οι τιμές παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, να υπάρξει μια περιορισμένη ρήτρα διαφυγής για τους φόρους αυτούς, ώστε να μπορούν οι κυβερνήσεις να τους μειώνουν χωρίς το δημοσιονομικό κόστος να προσμετράται στο έλλειμμα ή στους στόχους για πλεονάσματα”, δήλωσε ο κ.

Μητσοτάκης.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι θα εξ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη · 15.7 °C · 82%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies