Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
5.5 °C 54%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κένυα: Τουλάχιστον 23 πνίγηκαν από τις ξαφνικές πλημμύρες που έπληξαν το Ναϊρόμπι
Ημερομηνία: Σήμερα 7/3/2026, 14:48 - Εμφανίσεις: 25



Καταιγίδες έπληξαν την πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι, αργά την Παρασκευή, μετατρέποντας τους κύριους δρόμους σε ποτάμια και πλημμυρίζοντας χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις.

Οι ομάδες διάσωσης συνέχιζαν να ανασύρουν πτώματα και να διασώζουν παγιδευμένους κατοίκους το Σάββατο, ενώ δημοσιογράφοι του AFP είδαν δρόμους και υποδομές με σοβαρές ζημιές και απώλειες από τις τεράστιες παραγκουπόλεις της πόλης έως τις αριστοκρατικές περιοχές όπως το Parklands.

«Βλέπουμε καταστροφές… Ένας τεράστιος αριθμός περιοχών στην πόλη επηρεάστηκε, αλλά και κομητείες σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού της Κένυας Μουνίρ Άχμεντ στο AFP.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Η αστυνομία δήλωσε ότι είχε διασώσει τουλάχιστον 29 άτομα στη διάρκεια της νύχτας και «παραμένει πλήρως αναπτυγμένη, ανταποκρινόμενη ενεργά σε κλήσεις έκτακτης ανάγκης και συνεχίζοντας τις αποστολές αναζήτησης και διάσωσης».

Heavy flooding in Nairobi, Kenya pic.twitter.com/zsEJteQUbYdocument.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); — Breaking911 (@Breaking911) March 6, 2026 Ως τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 23 άτομα σύμφωνα με τις αναφορές.

Πολλές έρευνες έχουν παρακολουθήσει την αυξανόμενη συχνότητα ακραίων περιόδων βροχής και ξηρασίας στην Ανατολική Αφρική τα τελευταία 20 χρόνια, συγκαταλεγομένης μιας μελέτης για τη μεταβλητότητα των βροχοπτώσεων που δημοσιεύθηκε από το Scientific Reports το 2024.

Το AFP δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η ξηρασία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη βορειοανατολική κομητεία Μαντέρα είχε σκοτώσει μεγάλο αριθμό ζώων.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Γειτονικές χώρες όπως η Σομαλία και η Αιθιοπία έχουν επίσης πληγεί από παρόμοια φαινόμενα.

Nairobi floods crisis deepens as heavy rains overwhelm drainage disrupting transport across the city.

pic.twitter.com/XkZzRoOgNW — THEE ALFA HOUSE (@thee_al...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
5.5 °C 54%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies