ΚΑΙΡΟΣ · LIVE17.8°CΝεφώσεις52% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Στο πλευρό του Ιράν η Κίνα - Γιατί η ρητορική είναι απίθανο να μετατραπεί σε άμεση στρατιωτική βοήθεια

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 72



Η κυβέρνηση στην Κίνα καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν, όμως – όπως εκτιμούν αναλυτές – δεν θα διακινδύνευε αναμέτρηση με την Ουάσιγκτον παρέχοντας βοήθεια στο κράτος-εταίρο της, παρότι έχει μεγάλη σημασία γι’ αυτήν, καθώς μεγάλο μέρος του πετρελαίου που καταναλώνει προέρχεται από την Τεχεράνη.

«Το Πεκίνο βλέπει το Ιράν ως στρατηγικό εταίρο μάλλον παρά ως στρατιωτικό εταίρο» λέει η Νταν Ουάνγκ Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και ο αποκλεισμός της κίνησης στα στρατηγικής σημασίας Στενά του Ορμούζ, που συνδέουν τον Ινδικό Ωκεανό και τον Περσικό Κόλπο, εγείρει ανησυχίες για τον εφοδιασμό του ασιατικού γίγαντα, ο οποίος αγοράζει από την περιοχή μεγάλο μέρος του πετρελαίου που καταναλώνει.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Πάντως, οι ειδικοί εκτιμούν ότι το Πεκίνο διαθέτει επαρκή στρατηγικά αποθέματα αργού πετρελαίου για να αντιμετωπίσει την κρίση – τουλάχιστον άμεσα.

Το Πεκίνο μπορεί έτσι να επιδιώξει τους διπλωματικούς στόχους του ανεξάρτητα από την ένοπλη σύρραξη – περιμένοντας να ανοίξουν ξανά τα Στενά του Ορμούζ.

Να υπενθυμιστεί ότι την 31η Μαρτίου, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος, πρόκειται να πραγματοποιηθεί κρίσιμη συνάντηση του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Η ιρανική κρίση δεν είναι πολύ πιθανό να εκτροχιάσει τη σύνοδο Τραμπ – Σι, τουλάχιστον όσο οι ΗΠΑ δεν επιτίθενται (…) στη ροή πετρελαίου από το Ιράν στην Κίνα», σχολιάζει στο Γαλλικό Πρακτορείο η Νταν Ουάνγκ, διευθύντρια του τμήματος του κέντρου μελετών Eurasia Group, το οποίο κρατά δεσμούς με την Κίνα.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); «Το Πεκίνο βλέπει το Ιράν ως στρατηγικό εταίρο μάλλον παρά ως στρατιωτικό εταίρο», επισήμανε η ίδια.

Για την αναλύτρια, «η Κίνα έχει επίσης σχέσεις με τα άλλα κράτη του Κόλπου, κάτι που κάνει πολύ απίθανη την άμεση στρατιωτική βοήθεια, που θ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις · 17.8 °C · 52%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies