ΚΑΙΡΟΣ · LIVE15.4°CΤοπικά νέφη58% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Στενά του Ορμούζ: Τα τάνκερ αποφεύγουν το θαλάσσιο πέρασμα μετά τις επιθέσεις στο Ιράν

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 92



Αρκετά πετρελαιοφόρα αποφεύγουν να περάσουν από τα Στενά του Ορμούζ, που συνδέουν τον πλούσιο σε πετρέλαιο Περσικό Κόλπο με την ανοιχτή θάλασσα, με ορισμένους πλοιοκτήτες να υιοθετούν μια προσεκτική στάση απέναντι στο στενό αυτό πέρασμα μετά τις αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν.

Τα Στενά του Ορμούζ αποτελούν το σημαντικότερο σημείο διακίνησης πετρελαίου στον κόσμο, είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία εστίασης σε περιόδους έντασης με το Ιράν Αν και το πέρασμα παραμένει ανοιχτό και ορισμένα πλοία συνεχίζουν να το διασχίζουν, τα πετρελαιοφόρα συσσωρεύονται τόσο εντός όσο και εκτός της εισόδου, όπως δείχνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Οι ιδιοκτήτες δεξαμενόπλοιων, ωστόσο, είναι προσεκτικοί.

Ένας από αυτούς ερμήνευσε μια σύσταση ως ουσιαστικό κλείσιμο της θαλάσσιας οδού, τρεις δήλωσαν ότι επανεξετάζουν την πολιτική τους αναφορικά με τις διαλεύσεις, ενώ ένας τρίτος συμβούλεψε τα πλοία του να προχωρήσουν με προσοχή.

Και οι 5 ζήτησαν να μην κατονομαστεί η ταυτότητά τους εξαιτίας της ευαισθησίας της κατάστασης.

Τα Στενά του Ορμούζ, το σημαντικότερο σημείο διακίνησης πετρελαίου στον κόσμο, είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία εστίασης σε περιόδους έντασης με το Ιράν, καθώς το ένα πέμπτο του πετρελαίου που μεταφέρεται δια θαλάσσης και ένα μεγάλο μέρος του φυσικού αερίου διέρχεται από αυτό κάθε μέρα.

Δύο ναυτικοί παρατηρητές δήλωσαν ότι η θαλάσσια διέλευση δεν έχει διακοπεί.

Οι έμποροι παρακολουθούν επίσης για τυχόν ευρύτερες διαταραχές, συμπεριλαμβανομένου του αντίκτυπου των αντιποίνων του Ιράν και του ενδεχομένου διακοπής της λειτουργίας λιμανιών.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν το Σαββατοκύριακο έπειτα από την έναρξη των βομβαρδισμών.

Τα κύρια συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου είναι κλειστά το Σάββατο και την Κυριακή, γ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies