Ελαφόνησος: Τρομακτικό βίντεο - Θαλαμηγός διαλύθηκε πέφτοντας σε βράχια Ημερομηνία:
Σήμερα 12/2/2026, 14:16 - Εμφανίσεις: 18
Τον τρόμο έζησαν χθες το απόγευμα οι τέσσερις επιβάτες μιας θαλαμηγού ανοιχτά της Ελαφονήσου, όταν προσέκρουσε με δριμύτατοτητα στα βράχια με αποτέλεσμα να μπουν νερά και να καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.
Το συμβάν έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (12.02.2026) στην θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Αγίας Μαρίνας Ελαφονήσου με αποτέλεσμα να σημάνει αμέσως συναγερμός.
Στο σημείο έφτασαν σκάφη του λιμενικού αλλά και ιδιωτικά και ελικόπτερο super puma.
Οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων και είναι καλά στην υγεία τους ενώ το σκάφος παραμένει στο σημείο και γίνονται προσπάθειες για την απομάκρυνσή του.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Στο σκάφος επέβαιναν τέσσερα άτομα ελληνικής καταγωγής.
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ώρα στην περιοχή, καθιστούσαν την διάσωσή τους ιδιαίτερα δύσκολη.
Ο Γιώργος Βάλλης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Θαλαμηγών, μίλησε για το συμβάν αναφέροντας πως τη στιγμή της προσάραξης, στην περιοχή έπνεαν 8 μποφόρ ενώ σημειώνονταν καταιγίδες και βροχές.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); «Είχαμε νοτιοδυτικούς ανέμους 7-8 μποφόρ, κεραυνούς, καταιγίδες, βροχές.
Κάποιοι άνθρωποι με ιδιωτικά σκάφη, παρά την επικινδυνότητα του καιρού, μπαίνουν στη διαδικασία να ταξιδέψουν βραδινές ώρες.
Και να που βρισκόμαστε σήμερα.
Η θαλαμηγός 30 μέτρων γαλλικής σημαίας με τους 4 Έλληνες επιβαίνοντες και με σχεδόν περίπου 6 τόνους πετρέλαιο, σε μια δύσβατη περιοχή στο ακρωτήριο Αγίας Μαρίνας στην Ελαφόνησο, να είναι σε κίνδυνο, όπου υπάρχει εισροή υδάτων αλλά είναι ελεγχόμενη. Δεν υπάρχει κάποια θαλάσσια ρύπανση. Έχουν σπεύσει σκάφη του λιμενικού σώματος, ιδιωτικά σκάφη, σούπερ-πούμα της πολεμικής αεροπορίας, παραπλέοντα πλοία για να βοηθήσουν την κατάσταση και να δουν αν μπορούν να αποτραβήξουν και το σκάφος.
Ευτυχώς δεν έχει τραυματιστεί κανένας από τους τέσσερις επιβάτες κ...