Οι ΗΠΑ κατέρριψαν ιρανικό drone - Κατευθυνόταν προς το αεροπλανοφόρo «Λίνκολν» Ημερομηνία:
Σήμερα 3/2/2026, 20:08 - Εμφανίσεις: 13
Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών αναχαίτισε ιρανικό drone που φέρεται ότι πλησίαζε το αεροπλανοφόρο «Λίνκολν» στην Αραβική Θάλασσα.
Την πληροφορίες μετέδωσε το Reuters, που επικαλείται Αμερικανό αξιωματούχο.
Όπως προκύπτει από τον αξιωματούχο, ιρανικό drone Shahed-139 πετούσε προς το αεροπλανοφόρο και καταρρίφθηκε από ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-35.
Το συμβάν έρχεται εν μέσων προσπαθειών για επίλυση της κρίσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν και ενώ αναμένεται ότι την Παρασκευή, στην Κωνσταντινούπολη, ο ειδικός απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει απειλήσει το Ιράν με στρατιωτικά πλήγματα, στην περίπτωση που δεν δεχθεί να κάνει συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Η Τεχεράνη από την πλευρά της έχει προειδοποιήσει ότι, αν δεχθεί επίθεση, η απάντηση θα είναι πολύ σκληρή.
Καθώς και ότι θα στοχεύσει τις αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και το Ισραήλ.
Το Ιράν ζητά αλλαγές στο πρόγραμμα της διαπραγμάτευσης Επιπλέον, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Axios, το Ιράν φέρεται να έχει απαιτήσει αλλαγές στον τόπο και τη μορφή των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ.
Το Axios επικαλείται δύο πηγές με γνώση του θέματος.
Πάντως, όπως επισημαίνει, εάν οι νέες απαιτήσεις ματαιώσουν τις συνομιλίες της Παρασκευής, υπάρχει κίνδυνος να να απομακρυνθεί ο Ντόναλντ Τραμπ από τη διπλωματική οδό.
Και πιθανόν να στραφεί προς τη στρατιωτική επιλογή.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Όπως προκύπτει από τις πηγές, οι Ιρανοί αποσύρονται από όσα συμφωνήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, αφού αρκετές χώρες είχαν ήδη προσκληθεί να συμμετάσχουν στις συνομιλίες. Οι Ιρανοί θέλουν να μεταφέρουν τις συνομιλίες από την Κωνσταντινούπολη στο Ομάν.
Ακόμα, τώρα θέλουν να πραγματοποιηθούν σε διμερή μορφή, μόνο με τις ΗΠΑ.