Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
1.5 °C 93%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Μετά από μήνες ασιγουριάς, η Γαλλία εγκρίνει τον προϋπολογισμό για το 2026
Ημερομηνία: 2/2/2026, 22:48 - Εμφανίσεις: 17



Μετά από μήνες πολιτικής αδιεξόδου, ο κρατικός προϋπολογισμός για τη Γαλλία του 2026 εγκρίθηκε οριστικά το βράδυ της Δευτέρας, έπειτα από την απόρριψη δύο προτάσεων μομφής στο κοινοβούλιο.

Οι προτάσεις υποβλήθηκαν ως απάντηση στην απόφαση του πρωθυπουργού Σεμπαστιάν Λεκορνί την Παρασκευή να επικαλεστεί το άρθρο 49.3 του συντάγματος, το οποίο επιτρέπει στην κυβέρνηση να ψηφίζει νόμους χωρίς την ψήφο των βουλευτών.

Η μία πρόταση κατατέθηκε από το ακροδεξιό Εθνικό Ράλι, η άλλη από τα αριστερά κόμματα, εξαιρουμένων των Σοσιαλιστών.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Καθώς και οι δύο απορρίφθηκαν, ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε αυτόματα, σύμφωνα με το euronews.

Η ψηφοφορία σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο μιας μακράς και ταραχώδους διαδικασίας που ανέδειξε τις βαθιές διαιρέσεις στο κατακερματισμένο κοινοβούλιο της Γαλλίας.

Σε μήνυμα που δημοσίευσε στο X, ο Σεμπαστιάν Λεκορνί εξεδήλωσε την ανακούφισή του που η Γαλλία «επιτέλους» έχει προϋπολογισμό.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Διευκρίνισε ότι το κείμενο αυτό «δεν είναι κείμενο της κυβέρνησης», αλλά «αποτέλεσμα κοινοβουλευτικού συμβιβασμού, που ενσωματώνει τροπολογίες από όλες τις ομάδες», προσθέτοντας ότι υποβάλλει τον προϋπολογισμό στο Συνταγματικό Συμβούλιο για να εξασφαλίσει ότι συμμορφώνεται με το Σύνταγμα της χώρας.

Από τις πρόωρες εκλογές του 2024 που οδήγησαν σε αδιέξοδο στο κοινοβούλιο, οι νομοθέτες έχουν επανειλημμένα αποτύχει να καταλήξουν σε συμβιβασμό αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της επιδείνωσης των δημόσιων οικονομικών της χώρας.

Η καταστροφή του προϋπολογισμού είχε ήδη κοστίσει τη θέση τους σε δύο από τους προκατόχους του Λεκορνί.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Χωρίς σταθερή πλειοψηφία, ο Λεκορνί τελικά επέλεξε να επιβάλει το νομοσχέδιο χωρίς ψηφοφορία.

Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης τη Δευτέρα, οι εντάσεις ήτα...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
1.5 °C 93%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies