Γλυφάδα: Κόντεψαν να πνιγούν μέσα στο σπίτι τους - «Το νερό έφτασε το 1,60 - Δεν έχουμε ούτε ρούχα» Ημερομηνία:
Σήμερα 27/1/2026, 13:32 - Εμφανίσεις: 14
Οι κάτοικοι στη Γλυφάδα μετρούν ακόμα τις πληγές τους έπειτα από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μίας γυναίκας.
Η κ.
Ευαγγελία μίλησε στο Orange Press για τον κίνδυνο που αντιμετώπισε ο γιος της και η φίλη του ενώ ήταν στο σπίτι τους στην Άνω Γλυφάδα καθώς το νερό έφτασε σε ύψος 1,6 μέτρα.
Το σπίτι είναι λίγες εκατοντάδες μέτρα από την οδό Κυρίλλου Μεθοδίου, το σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο η 56χρονη γυναίκα, και επλήγη περισσότερο από τα υπόλοιπα της περιοχής.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) «Τέτοια καταστροφή δεν την είχαμε ξαναδεί», δήλωσε η κ.
Ευαγγελία ενώ οι εικόνες από τις ζημιές και απώλειες που έχει υποστεί το σπίτι είναι αποκαρδιωτικές.
«Είμαι η Ευαγγελία, είμαι η ιδιοκτήτρια αυτού του σπιτιού που βλέπετε, το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως πριν ενάμιση χρόνο.
Τέτοια καταστροφή δεν την είχαμε ξαναδεί, είμαστε πάνω από 45 χρόνια εδώ στην Άνω Γλυφάδα, σε αυτό το σημείο και 100 μέτρα πιο κάτω που μένει ο πατέρας μου».
Όπως εξηγεί, η καταστροφή δεν ήταν μόνο θέμα της βροχής, αλλά και υποδομών που είχαν αφεθεί στην τύχη τους: «Εδώ όπως βλέπετε υπάρχει ένας κρουνός.
Από κάτω ο αγωγός ήτανε εντελώς σάπιος.
Ήρθε κάποια στιγμή που έσκασε ο αγωγός στις 2 η ώρα το πρωί.
Όλος ο δρόμος έπεσε κάτω και όλα τα νερά που φεύγανε, πέφτανε μέσα στον κήπο μου.
Με αποτέλεσμα τον Αύγουστο του ’25 εμείς να πλημμυρίσουμε πάλι.
Με τα χίλια ζόρια ήρθανε και φτιάξανε τον αγωγό και αφήσανε το έδαφος χωρίς πλάκες, χωρίς τίποτα.
Όπως ήταν με το χώμα.
Η μάντρα μου όπως τη βλέπετε δεν υπάρχει πια.
Μπετό, σίδερο.
Με αποτέλεσμα όλο αυτό τον καιρό με τις βροχές να διαβρώνεται το έδαφος, να κατεβαίνει το χώμα κάτω, να γίνεται μια λάσπη».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); });document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Όταν ξέσπασε η καταιγίδα της 21ης Ιανουαρίου, το σπίτι βρέθηκε στο έλεος της κακοκαιρίας:...