Χαμενεΐ: Εγκληματίας ο Τραμπ - Δεν θα σύρουμε τη χώρα σε πόλεμο Ημερομηνία:
Σήμερα 17/1/2026, 13:52 - Εμφανίσεις: 20
Σε νέο μήνυμά του, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, χαρακτήρισε τον Τραμπ «εγκληματία» κατηγορώντας τον ότι προκάλεσε θύματα, καταστροφές και κατασυκοφάντηση σε βάρος του ιρανικού λαού στη διάρκεια των διαδηλώσεων.
«Η τελευταία αντι-ιρανική υποκίνηση θεωρείται διαφορετική, καθώς ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ενεπλάκη προσωπικά», ανέφεραν ιρανικά μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας τη δήλωση του Χαμενεΐ.
«Όσοι συνδέονται με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ προκάλεσαν τεράστιες ζημιές και απώλειες και σκότωσαν αρκετές χιλιάδες» στις διαμαρτυρίες δήλωσε ο Χαμενεΐ επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς ότι για τον μεγάλο αριθμό των θανάτων ευθύνονται οι συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις τους οποίους κατηγορεί ως υποκινούμενους και εχθρούς του έθνους, και όχι οι δυνάμεις καταστολής του Ιράν.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Στις ΗΠΑ το σενάριο στρατιωτικής επίθεσης στο Ιράν δεν έχει αποκλειστεί ενώ έχει δοθεί εντολή να συγκεντρωθούν στην περιοχή ακόμα πιο ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις.
Ο Χαμενεΐ ωστόσο δήλωσε ότι «δεν θα σύρουμε τη χώρα σε πόλεμο, αλλά δεν θα αφήσουμε εγχώριους ή διεθνείς εγκληματίες να μείνουν ατιμώρητους».
Η κυβέρνηση του Ιράν έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Μερική αποκατάσταση του διαδικτύου με πληροφορίες για 3.000 νεκρούς Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στο Ιράν, σύμφωνα με ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ καταγράφηκε «πολύ μικρή αύξηση» στη δραστηριότητα του διαδικτύου στη χώρα μετά από οκταήμερη διακοπή, τονίζει το Reuters.
Η οργάνωση HRANA, με έδρα τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι έχει επιβεβαιώσει 3.090 θανάτους, εκ των οποίων οι 2.885 ήταν συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις.
Κάτοικοι ανέφεραν ότι η καταστολή φαίνεται προς το παρόν να έχει περιορίσει τις κινητοποιήσεις, ενώ τα κρατικά μέσα μετέδωσαν ότι έγιναν περισσότερες συλλήψεις.googletag.cmd.push(function(...