ΚΑΙΡΟΣ · LIVE24.9°CΣχεδόν αίθριος65% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ντόναλντ Τραμπ: «Αν δεν πάρουμε τη Γροιλανδία, τότε θα το κάνουν Ρωσία ή Κίνα»

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 112



Πιστός στη ρητορική που έχει αναπτύξει εδώ και καιρό παραμένει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την Γροιλανδία. Η Γροιλανδία, που είναι μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, θεωρείται από καιρό περιοχή υψηλής στρατηγικής σημασίας, ιδίως όσον αφορά την ασφάλεια της Αρκτικής.

Η Γροιλανδία είναι σε στρατηγική θέση μεταξύ της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εάν κρίνουμε από τις μέχρι τώρα δηλώσεις του και ειδικά έπειτα από την απαγωγή Μαδούρο από τη Βενεζουέλα, φέρεται αποφασισμένος να πάρει τον έλεγχο του τεράστιου, αραιοκατοικημένου και πλούσιου σε ορυκτά νησιού που είναι μεταξύ του Αρκτικού Ωκεανού και του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Ο Λευκός Οίκος βλέπει τα κοιτάσματα της Γροιλανδίας ως έναν πιθανό τρόπο να σπάσει την κυριαρχία της Κίνας στα κρίσιμα ορυκτά.

«Αν δεν πάρουμε τη Γροιλανδία…» «Αν δεν πάρουμε τη Γροιλανδία, θα έχετε τη Ρωσία ή την Κίνα ως γείτονές σας.

Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί» διαμήνυσε μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ο αμερικανός πρόεδρος την Παρασκευή (09/01) διατηρώντας στα ύψη το θερμόμετρο.

PRESIDENT TRUMP on the importance of Greenland:document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); «If we don’t take Greenland, you’re going to have Russia or China as your next door neighbor.

That’s not going to happen.» pic.twitter.com/BRBEn5cDV9 — Fox News (@FoxNews) January 9, 2026 Ερωτηθείς για μια πρόσφατη αναφορά ότι οι ΗΠΑ σκέφτονται να πληρώσουν τους Γροιλανδούς για να τους πείσουν να ενταχθούν στις ΗΠΑ, ο Τραμπ απάντησε: «Δεν μιλάω ακόμα για χρήματα για τη Γροιλανδία».

Τα ευρωπαϊκά κράτη προσπαθούν να απαντήσουν στην κλιμακούμενη ρητορική για τη Γροιλανδία από τις ΗΠΑ, οι οποίες αρνήθηκαν να αποκλείσουν τη στρατιωτική δράση....

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 24.9 °C · 65%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies