ΗΠΑ: Δύο στους τρεις Αμερικανούς αποδοκιμάζουν την επέμβαση στη Βενεζουέλα, αλλά η δημοτικότητα του Τραμπ εκτοξεύτηκε Ημερομηνία:
5/1/2026, 23:12 - Εμφανίσεις: 17
Μόλις ένας στους τρεις Αμερικανούς επιδοκιμάζει την στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα για την ανατροπή του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ενώ το 72% δεν κρύβει την ανησυχία του για πιθανότητα παρατεταμένης εμπλοκής της Ουάσινγκτον στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.
Η δημοτικότητα του Προέδρου Τραμπ αυξήθηκε στο 42%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της διήμερης δημοσκόπησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το 65% των Ρεπουμπλικάνων τάχθηκε υπέρ της στρατιωτικής επιχείρησης που διέταξε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, παράλληλα με το 11% των Δημοκρατικών και το 23% όσων δήλωσαν ανεξάρτητοι.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Τα ξημερώματα του Σαββάτου, αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν αιματηρή επιδρομή στο Καράκας, αιχμαλωτίζοντας τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και μεταφέροντάς τον στις ΗΠΑ με σκοπό να δικαστεί κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών.
Ρεπουμπλικανική «ασπίδα» στον Τραμπ Η δημοσκόπηση έδειξε σημαντική υποστήριξη στους κόλπους των Ρεπουμπικάνων για μια εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ όπου περιλαμβάνεται την άσκηση επιρροής σε γειτονικές χώρες.
Το 43% των Ρεπουμπλικάνων συμφώνησε με τη δήλωση ότι «οι ΗΠΑ θα πρέπει να ακολουθούν πολιτική κυριαρχίας στις υποθέσεις στο Δυτικό Ημισφαίριο», ενώ 19% εξεδήλωσε την αντίθεσή του.
Οι υπόλοιποι είτε δεν εξέφρασαν άποψη είτε έκαναν την εμφάνισή τους επιφυλακτικοί.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Στην ίδια δημοσκόπηση, στην οποία πήραν μέρος διαδικτυακά 1.248 Αμερικανοί, η δημοτικότητα του Προέδρου Τραμπ αυξήθηκε στο 42%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο, καταγράφοντας άνοδο τριών μονάδων σε σύγκριση με δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου.
Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος εκτιμάται στο ±3%.
Θυμίζουμε πως σήμερα, στην αίθουσα του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν, ο Νικολάς Μαδούρο μετέτρεψε την πρώτη του εμφά...