Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
6.5 °C 62%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Τόνι Μπλερ: Η ΕΕ πρέπει να το μεταρρυθμιστεί, αλλιώς κινδυνεύει να χάσει τη σημασία της
Ημερομηνία: Σήμερα 18/12/2025, 09:52 - Εμφανίσεις: 15



Η Ε.Ε. (ΕΕ) πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει τη σημασία της, καθώς η αντιπαλότητα μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ σηματοδοτεί μια νέα εποχή χωρίς προηγούμενο, που θέτει προκλήσεις στους τομείς της ασφάλειας, της ενέργειας, της τεχνολογίας και του εμπορίου, σύμφωνα με έκθεση υπό την ευθύνη των Τόνι Μπλερ και Τζέιμι Ντίμον.

Με βάση συνομιλίες με ηγέτες κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών, η έκθεση περιγράφει πώς η σύγκλιση των διαρθρωτικών αλλαγών αναδιαμορφώνει τις χώρες, τις αγορές και τους θεσμούς, απειλώντας τις χώρες και τις ομάδες που κάποτε βασίζονταν στις ΗΠΑ για την ασφάλειά τους, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν εμπορικές σχέσεις με την Κίνα.

Ο Μπλερ, πρωθυπουργός της Βρετανίας από το 1997 έως το 2007, και ο Ντίμον, επικεφαλής της JPMorgan Chase, δήλωσαν ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω ενοποίηση, ώστε να δώσει προτεραιότητα στην άμυνα και την οικονομική ανάπτυξη.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Εάν δεν θα μπορούσε να σταθεί μόνη της απέναντι στη Ρωσία, θα είναι ακόμα λιγότερο ικανή να διαχειριστεί τον συστημικό ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ ή την Κίνα», αναφέρεται στην έκθεσή τους.

«Η μεταρρύθμιση δεν είναι προαιρετική, είναι απαραίτητη για να παραμείνει σημαντική».

Η ευθύνη της ΕΕ για την άμυνα της Η αιχμηρή περίληψη έρχεται καθώς η ΕΕ φιλοξενεί μια σύνοδο κορυφής για να συζητήσει τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο «αλλαγμένο τοπίο των κανόνων των οικονομολογικών σχέσεων», και καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ασκεί πίεση στην Ένωση, μεταξύ άλλων με μια νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να μεταρρυθμιστεί και να αναλάβει την ευθύνη για την ασφάλειά της.

Οι υποστηρικτές της Ένωσης θα σημειώσουν ότι, ενώ το μερίδιο της Ευρώπης στο παγκόσμιο ΑΕΠ μειώνεται, ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
6.5 °C 62%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies