ΚΑΙΡΟΣ · LIVE14°CΝεφώσεις67% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ιταλία: Χιλιάδες στους δρόμους εναντίον του προϋπολογισμού - «Ευκαιρία για τριήμερο», απαντά ειρωνικά η Μελόνι

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 99



Ο προϋπολογισμός που προτείνει η Τζόρτζια Μελόνι για το 2026 έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ιταλία.

Την Παρασκευή (12/12), χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου της χώρας, το οποίο κήρυξε εθνική απεργιακή κινητοποίηση.

Η κινητοποίηση επηρέασε τρένα, αστικές συγκοινωνίες, σχολεία, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες και μεγάλο μέρος του ιδιωτικού τομέα, προκαλώντας σοβαρές αναταράξεις στην καθημερινότητα.

Ο μόνος μεγάλος κλάδος που δεν συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση ήταν αυτός των αερομεταφορών, για να αποφευχθεί πλήρης αποδιοργάνωση των ταξιδιών.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Το συνδικάτο CGIL υπολόγισε ότι περίπου 61% όλων των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση, ενώ περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις στις μεγάλες ιταλικές πόλεις.

Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση – Πηγή: CGIL Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας έλαβαν χώρα πορείες και συγκεντρώσεις στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Ιταλίας, από τη Ρώμη και τη Φλωρεντία μέχρι το Μιλάνο και το Μπάρι της Απουλίας.

Τα συνδικάτα ισχυρίζονται ότι ο νέος προϋπολογισμός θα επιδεινώσει τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίαςdocument.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); «Η πλειονότητα των εργαζομένων που κρατούν αυτή τη χώρα όρθια δεν συμφωνεί και δεν αποδέχεται τον προϋπολογισμό αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε ο επικεφαλής της CGIL, Μαουρίτσιο Λαντίνι, σε συγκέντρωση στη Φλωρεντία.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Και πρόσθεσε: «Η σημερινή μέρα δείχνει πιο καθαρά από ποτέ ότι χρειάζεται αλλαγή».

Κλίμα δυσαρέσκειας στη Ιταλία Τα συνδικάτα ισχυρίζονται ότι ο νέος προϋπολογισμός της κυβέρνησης Μελόνι θα επιδεινώσει τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας, καταγγέλλοντας υποχρηματοδότηση της υγείας και της παιδείας, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα.

Παράλληλα, ζ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις · 14 °C · 67%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies