Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
5.5 °C 76%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Η γεωγραφία της παγκόσμιας βίας – Μια θλιβερή αποτίμηση για το 2025
Ημερομηνία: Σήμερα 11/12/2025, 20:40 - Εμφανίσεις: 11



To ρεκόρ της βίας που κατεγράφη στον πλανήτη το 2024, όχι μόνο παγιώθηκε μέσα στο 2025, αλλά προμηνύει εφιαλτικές εξελίξεις για το νέο έτος.

Όπως προκύπτει από τον Παγκόσμιο Δείκτη Συγκρούσεων του ACLED, κρατική και μη βία έχει διπλασιαστεί από το 2019.

Ειδικότερα, από τα μέσα Νοεμβρίου 2024 έως τα μέσα Νοεμβρίου 2025, καταγράφηκαν περισσότερα από 205.400 βίαια γεγονότα, τα οποία προκάλεσαν περίπου 244.700 θανάτους και εξέθεσαν το 17% του παγκόσμιου πληθυσμού σε σύγκρουση.

Πάνω από 173.900 διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας και ταραχές σημειώθηκαν, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν αύξηση 5%.

Το ACLED κατέγραψε άνω των 1.000 συμβάντων την ημέρα το 2025.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία η διευθύντρια του ACLED καθηγήτρια γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ, Κλιόναντ Ράλεϊ, τονίζει πολλά παραδείγματα που δημιούργησαν τόσα θύματα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ο πόλεμος στη Γάζα συνεχιζόταν μέχρι μια διαδοχική ειρηνευτική συμφωνία στις 9 Οκτωβρίου, κυρίως επειδή το Ισραήλ βομβάρδισε το Κατάρ τον Σεπτέμβριο, και όχι επειδή πάνω από 68.470 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου 2023 και η παγκόσμια φήμη του Ισραήλ έχει καταρρεύσει, λέει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, η βία των εποίκων στη Δυτική Όχθη διπλασιάστηκε αυτή την περίοδο.

Τον Ιούνιο, οι ΗΠΑ υποστήριξαν το Ισραήλ σε αιφνιδιαστικές επιθέσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, δολοφόνησαν αρκετούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους του καθεστώτος και του στρατού και προκάλεσαν τεράστιες ζημιές και απώλειες στα αντιαεροπορικά συστήματα της χώρας.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Το Σουδάν ταλαντευόταν μεταξύ μαζικών επιθέσεων, σε μεγάλο βαθμό σε συνάρτηση με το αν οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης προμηθεύονταν τακτικά εφόδια από τα Ην.

Αραβικά Εμιράτα.

Υπήρξε κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς η Υεμένη βομβαρδίστηκε πολλές φορές από τις ΗΠΑ, οι οποίες στη συνέχεια στράφηκαν στη Βενεζουέλα.

Η Ινδία και το Πακιστάν ξανακοίταξαν απειλητικά το ένα το άλλο πριν επιστρέψουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
5.5 °C 76%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies