ΚΑΙΡΟΣ · LIVE13.9°CΝεφώσεις63% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Στρασβούργο: Ο 11χρονος από την Ουκρανία που έκανε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να λυγίσει

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 97



Τεράστια συγκίνηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημιούργησε με τα λόγια του, ο 11χρονος Ρόμαν Ολέκσιβ από την Ουκρανία.

Το παιδί, έχασε τη μητέρα του σε βομβαρδισμό το 2022 και πέρασε 100 ημέρες στην εντατική θεραπεία πριν υποβληθεί σε περισσότερες από 35 επεμβάσεις για την αποκατάσταση των τραυμάτων του, τονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τα λόγια του στο Στρασβούργο στη διάρκεια μιας παρουσίασης ντοκιμαντέρ για τα παιδιά στην Ουκρανία λύγισαν τον μεταφραστή, καθώς και πολλούς από το κοινό που τον άκουγαν.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Όταν οι βόμβες του πολέμου χτύπησαν τον 11χρονο Ρόμαν Περιγράφοντας την εμπειρία του τον Ιούλιο του 2022, ο Ρόμαν δήλωσε αρχικά: «Ήμουν με τη μητέρα μου στο νοσοκομείο όταν έπεσε μια βόμβα».

Ύστερα από την παρέμβαση του συναδέλφου του μεταφραστή, ο 11χρονος συνέχισε λέγοντας: «Την είδα κάτω από τα ερείπια, είδα τα μαλλιά της και της είπα αντίο.

Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδα.

Ακολούθως, διέμεινα στην εντατική για πάνω από 100 ημέρες και υποβλήθηκα σε 35 διαφορετικές χειρουργικές επεμβάσεις και τώρα είμαι σε πορεία ανάρρωσης».

document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); 💔 Interpreter breaks down in the European Parliament while translating for 11-year-old Ukrainian boy The child, who was badly injured, recalled how he and his mother came under a Russian strike in Vinnytsia.

“It was the last time I saw my mother and could say goodbye to her,”… pic.twitter.com/HeB9DIUzrG — NEXTA (@nexta_tv) December 11, 2025googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); «Όταν είμαστε μαζί, είμαστε δυνατοί, δεν τα παρατάμε ποτέ και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τα παιδιά της», κατέληξε ο νεαρός Ουκρανός, ακολουθούμενος από χειροκροτήματα.

Τον Ιούλιο του 2022, ο Ρόμαν και η μητέρα του, Χαλίνα, περίμεναν για ιατρική εξέταση στη Βίνιτσα της Ουκρανίας, όταν πύραυλοι χτύπησαν την κλινική.

Σε σύνολο 26 άτομα σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και η Χαλ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις · 13.9 °C · 63%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies