Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
4 °C 81%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ναυάγιο στη Κρήτη: «Πηδούσαν στη θάλασσα για να φέρουν φαγητό και νερό» - Σοκαριστικές μαρτυρίες των διασωθέντων
Ημερομηνία: 8/12/2025, 12:08 - Εμφανίσεις: 47



Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των διασωθέντων μεταναστών στην τραγωδία με τους 17 νεκρούς μετανάστες νότια της Ιεράπετρας στην Κρήτη.

Οι δύο διασωθέντες περιγράφουν στους λιμενικούς την αγωνία και τον αγώνα κάποιων εκ των μεταναστών που, βρισκόμενοι σε παραισθήσεις από την πείνα και τις κακουχίες, πήδηξαν από τη βάρκα στο νερό, αναφέροντας ότι πάνε να βρουν τρόφιμα.

Όπως τονίζει αρμόδια πηγή στο patris.gr «πρόκειται για το ταξίδι προς την Ελευθερία που τελικώς οδήγησε στο θάνατο 17 νέους ανθρώπους στην πιο συγκλονιστική περίπτωση που έχουμε μέχρι τώρα αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια.

Και είναι άγνωστο πόσοι ακόμα έπεσαν στη θάλασσα και δεν έχουν εντοπιστεί».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Όπως αναφέρουν πληροφορίες του patris.gr, στην βάρκα επιβιβάστηκαν συνολικά 34 άτομα.

Το ταξίδι αυτό ξεκίνησε από το Τομπρούκ της Λιβύης την περασμένη Δευτέρα.

Οι διασωθέντες είναι δύο νεαροί από την Αίγυπτο, μάλιστα ο ένας 16 χρόνων.

Και οι δυο νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας και σήμερα πρόκειται να πάρουν εξιτήριο.

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των επιζώντων Οι δύο διασωθέντες φέρονται να μετέφεραν στους λιμενικούς απίστευτες εικόνες μέχρι τον τελικό εντοπισμό τους.

Οι δύο αυτοί άνθρωποι μίλησαν για 34 συνολικά επιβαίνοντες, πολλοί εκ των οποίων μετά από λίγες ημέρες έχοντας παραισθήσεις βουτούσαν στη θάλασσα, λέγοντας ότι θα επιστρέψουν με φαγητό και νερό, αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ πίσω στη βάρκα.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Οι ίδιοι ανέφεραν πως είχαν αρχίσει με το φουσκωτό ταχύπλοο το οποίο είχε δύο μηχανές.

Πάντως, στη διάρκεια του ταξιδιού τους χάλασαν και οι δύο μηχανές ενώ η κακοκαιρία τους μετέφερε σαν καρυδότσουφλο αλλάζοντάς τους πολλές φορές την κατεύθυνση.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Τελικά, 5 μέρες μετά εντοπίστηκαν από το φορτηγό πλοίο νότια της Κρήτης και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης από το λιμενικό σώμα.

Μάλιστα, είχε «ση...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
4 °C 81%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies