Οι έρευνες για τη βόμβα που βρισκόταν μέσα σε ναρκωτικά και για την έκρηξη στον Κολωνό στρέφονται σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και δύο πολίτες.
Η Αντιτρομοκρατική ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και στελέχη της έσπευσαν στο σημείο. Τις έρευνες, ωστόσο, ανέλαβε τελικά η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Η πολυκατοικία όπου σημειώθηκε η έκρηξη
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε ότι στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται 45χρονος, γνωστός στις Αρχές από υπόθεση ναρκωτικών. Μένει στην πολυκατοικία όπου εντοπίστηκε η σακούλα με τα ναρκωτικά και τον εκρηκτικό μηχανισμό.
Οι Αρχές τον αναζητούν για να διαπιστώσουν αν έχει εμπλοκή στην υπόθεση και αν η σακούλα με τα ναρκωτικά και τον μηχανισμό προοριζόταν για τον ίδιο.
Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν ο παραλήπτης της σακούλας ήταν και ο στόχος της βόμβας. Εξετάζεται και το ενδεχόμενο να είχε «παραγγείλει» τα ναρκωτικά, ενώ ο εκρηκτικός μηχανισμός να αφορούσε άλλον στόχο.
Βίντεο από τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη
Πυροδότηση με τηλεχειριστήριο
Έμπειροι αστυνομικοί δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος διέθετε τηλεχειριστήριο. Εξετάζεται αν ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρότερα πήρε το τηλεχειριστήριο και πάτησε το κόκκινο κουμπί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βόμβα δεν εξερράγη αμέσως αλλά ύστερα από κάποια δευτερόλεπτα.
Ανάλογο εκρηκτικό μηχανισμό με τηλεχειριστήριο οι αστυνομικοί δεν έχουν συναντήσει τα τελευταία χρόνια, ούτε στον ποινικό χώρο ούτε σε τρομοκρατικές οργανώσεις.
Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι η υπόθεση αφορά ποινικούς και πιθανότατα συνδέεται με άτομα που μένουν στη συγκεκριμένη πολυκατοικία. Δεν πρόκειται για παγίδα.
Ευρήματα για τον εκρηκτικό μηχανισμό
Ο μηχανισμός, όπως έγινε γνωστό, πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό. Κατά τις έρευνες στον χώρο εντοπίστηκαν ηλεκτρικός πυροκροτητής, μπαταρίες και ποσότητα εκρηκτικής ύλης χαμηλής ισχύος.
Επιβεβαιώνεται παράλληλα ότι μέσα στην τσάντα όπου είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός υπήρχαν συσκευασίες με ναρκωτικές ουσίες και ζυγαριά ακριβείας.
Τι ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Ανακοίνωση για την έκρηξη στον Κολωνό εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Σε αυτή διευκρινίζεται πώς ενημερώθηκε η Άμεση Δράση και ότι στο σημείο έσπευσαν οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν, μαζί με δύο πολίτες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026, και ώρα 14.32, πολίτης κάλεσε στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης. Ανέφερε ότι είναι διαχειριστής πολυκατοικίας επί της οδού Πλάτωνος, στην περιοχή του Κολωνού, και ότι στο εσωτερικό του κτηρίου εντόπισε σακούλα η οποία περιείχε ένα βάζο με ναρκωτικές ουσίες και μια ζυγαριά.
Στο σημείο μετέβησαν δύο αστυνομικοί που εκτελούσαν περιπολία ασφαλείας από Τμήματα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αθηνών. Τους περίμενε ο καλών και, μαζί με ένα ακόμη άτομο, ένοικο της πολυκατοικίας, τους υπέδειξαν τη σακούλα, που βρισκόταν σε κοινόχρηστο χώρο του ημιωρόφου.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, περί ώρα 15.30, σημειώθηκε έκρηξη. Από αυτήν τραυματίστηκαν οι δύο πολίτες και οι δύο αστυνομικοί.
Οι τραυματίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία. Στο σημείο έσπευσαν κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
Την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Η κατάσταση των τραυματιών
Από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και δύο πολίτες. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έφτασαν στο σημείο μέσα σε περίπου πέντε λεπτά και παρέλαβαν τους τραυματίες.
Ο αστυνομικός με τα σοβαρότερα τραύματα μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο λόγω της κατάστασής του. Φέρει τραύματα στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματος και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.
Οι δύο τραυματισμένοι πολίτες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

































