Δεκατέσσερις συλλήψεις για την απόπειρα πραξικοπήματος στο Μπενίν Ημερομηνία:
7/12/2025, 16:56 - Εμφανίσεις: 17
Δεκατέσσερις συλλήψεις έγιναν εν συγκρίσει με την απόπειρα πραξικοπήματος στο Μπενίν, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης.
Τονίζεται ότι πιο νωρίς, ο υπουργός Εξωτερικών του Μπενίν ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες που είναι πιστοί στον πρόεδρο και οι εθνοφρουροί ξανά πήραν τον έλεγχο έπειτα από την ανακοίνωση από ομάδα στρατιωτών πιο νωρίς σήμερα στην κρατική τηλεόραση ότι είχαν καταλάβει την εξουσία.
«Υπάρχει μια απόπειρα, αλλά η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.
Πρόκειται τώρα για μια μικρή ομάδα στρατιωτικών.
Μεγάλο μέρος του στρατού εξακολουθεί να είναι πιστό και θέτουμε υπό έλεγχο την κατάσταση», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Ολουσεγκούν Ατζαντί Μπακαρί.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι οι πραξικοπηματίες είχαν πάρει τον έλεγχο μόνον της κρατικής τηλεόρασης και ότι το σήμα είχε διακοπεί για μερικά λεπτά.
Τι είχε συμβεί Να υπενθυμιστεί ότι, στρατιωτικοί στο Μπενίν ανακοίνωσαν νωρίς τις πρωινές ώρες σήμερα στη δημόσια τηλεόραση ότι «απομάκρυναν από τα καθήκοντά του» τον πρόεδρο Πατρίς Ταλόν.
Όπως δήλωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η ανακοίνωση αυτή ήρθε καθώς η δυτικοαφρικανική χώρα ετοιμάζεται για προεδρικές εκλογές τον Απρίλιο με τις οποίες θα τερματιζόταν η θητεία του Πατρίς Ταλόν στην προεδρία, ο οποίος είναι στην εξουσία από το 2016.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Η ομάδα αυτή των στρατιωτικών, η οποία αυτοαποκαλέστηκε «η Στρατιωτική Επιτροπή για την Επανίδρυση (CMR)», «που συνήλθε σήμερα Κυριακή 7 Δεκεμβρίου του 2025 διασκέφτηκε και απεφάνθη το ακόλουθο: «Ο κ.
Πατρίς Ταλόν απομακρύνεται από τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Δημοκρατίας», δήλωσαν οι στρατιωτικοί....