ΚΑΙΡΟΣ · LIVE15.9°CΤοπικά νέφη87% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Τρόλεϊ: Από την Κυριακή το ξήλωμα καλωδίων του δικτύου

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 81



Ξεκινά από αύριο Κυριακή (07/12), από την Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά, η αποξήλωση του πρώτου τμήματος των καλωδίων των τρόλεϊ, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του δικτύου των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Το έργο θα κρατήσει 18 μήνες και περιλαμβάνει εργασίες αποξήλωσης του δικτύου και αντικατάσταση του.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, από τη συνολική έκταση του δικτύου, που φτάνει τα 143 χιλιόμετρα, εκτιμάται ότι το 70% περίπου θα αποξηλωθεί.

Τα καλώδια θα παραμείνουν μόνο σε μεγάλους, ευθύγραμμους άξονες, όπου θα μεταφερθούν συγκεκριμένες γραμμές τρόλεϊ, με σκοπό τη βελτίωση της συχνότητας και τη διατήρηση της λειτουργικότητας του μέσου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης διευκρίνισε πως το ελληνικό δημόσιο πλήρωνε περίπου 5,5 ευρώ για κάθε χιλιόμετρο των τρόλεϊ ενώ «επιστρατεύοντας» τα ηλεκτρικά λεωφορεία το κόστος πέφτει στα 2,5 ευρώ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Όπως δήλωσε «οι γραμμές δεν αλλάζουν, αλλάζει μόνο η τεχνολογία που τις εξυπηρετεί.

Στις μεγάλες ευθείες των κεντρικών αξόνων το δίκτυο θα διατηρηθεί και θα ενισχυθεί με όλο τον διαθέσιμο στόλο, ώστε να πυκνώσουν τα δρομολόγια.

Στις υπόλοιπες γραμμές περνάμε σε ηλεκτρικά, φυσικού αερίου και οχήματα τεχνολογίας IMC, γιατί είναι οικονομικότερα, πιο ευέλικτα και πιο φιλικά προς τις ανάγκες του επιβάτη».

«Το λειτουργικό κόστος των τρόλεϊ υπερδιπλάσιο από ενός ηλεκτρικού λεωφορείου» «Τα τρόλεϊ υπηρέτησαν αποτελεσματικά την Αττική για πάνω από μισό αιώνα.

Ευθύνη μας τώρα η επόμενη μέρα.

Ένα πιο καθαρό, πιο ασφαλές και πιο αξιόπιστο σύστημα μετακινήσεων για την Αθήνα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών στο
ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Μιλώντας για την εν λόγω απόφαση, ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει: «Το λειτουργικό κόστος των τρόλεϊ είναι υπερδιπλάσιο από εκείνο ενός ηλεκτρικού λεωφορείου νέας γενιάς, ενώ το δαιδαλώδες εναέριο δίκτυο των 143 χιλιομέτρων δεν προσφέρει πλέον κανένα περιβαλλοντικό όφελος αντιθέτως, επιβαρύνει συνολικά το οδικό δίκτυο.

Για κάθε χιλιόμετρο που εκτελείτα...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies