ΚΑΙΡΟΣ · LIVE14.6°CΝεφώσεις77% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Αφγανιστάν: Κυρώσεις της Αυστραλίας σε μέλη της de facto κυβέρνησης των Ταλιμπάν

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 128



Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ότι προχωρά στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων και ταξιδιωτικών απαγορεύσεων σε βάρος τεσσάρων μελών της de facto κυβέρνησης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, επικαλούμενη αυτήν που χαρακτήρισε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως για τις γυναίκες και τα κορίτσια, στο κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας (φωτογραφία του Reuters/Ali Khara, επάνω, από την Καμπούλ, πρωτεύουσα του Αφγανιστάν).

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, η Πένι Γουόνγκ, εξήγησε σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες της ότι τα τέσσερα πρόσωπα στα οποία επιβάλλονται οι κυρώσεις και οι απαγορεύσεις ενέχονται «στην καταπίεση των γυναικών και των κοριτσιών και την υπονόμευση της καλής διακυβέρνησης και του κράτους του νόμου» στη χώρα όπου το φονταμενταλιστικό κίνημα των Ταλιμπάν ανακατέλαβε την εξουσία τον Αύγουστο του 2021.

Τα τέσσερα πρόσωπα στα οποία επιβάλλονται οι κυρώσεις ενέχονται «στην καταπίεση των γυναικών και των κοριτσιών…»googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η Αυστραλία ήταν μια από τις χώρες που απέσυραν εσπευσμένα τα στρατεύματά τους στη χαοτική αποχώρηση των δυνάμεων υπό ηγεσία του NATO από το Αφγανιστάν τότε.

Οι μονάδες αυτές είχαν εκπαιδεύσει τις δυνάμεις ασφαλείας της υποστηριζόμενης από τη Δύση κυβέρνησης και έδωσαν το 'παρών' στον πόλεμο για δυο δεκαετίες, αφού οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους ανέτρεψαν τους ισλαμιστές το 2001, έπειτα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και στο Πεντάγωνο.

Οι Ταλιμπάν έχουν επικριθεί, από τότε που ανέκτησαν την εξουσία, για τους περιορισμούς που επιβάλλουν στα δικαιώματα και στις ελευθερίες των γυναικών και των κοριτσιών, ειδικά όσον αφορά την εκπαίδευση και την εργασία.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Το κίνημα διαβεβαιώνει ότι σέβεται τα δικαιώματα των γυναικών αλλά στο πλαίσιο της ακραίας ερμηνείας του ισλαμικού νόμου που εφαρμόζει και των τοπικών εθίμων.

Η ΥΠΕΞ Γουόνγκ διευκρίνισε ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις · 14.6 °C · 77%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies