ΚΑΙΡΟΣ · LIVE9.3°CΣχεδόν αίθριος87% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Νιγηρία: Παραιτείται ο υπουργός Αμυνας έπειτα από το κύμα απαγωγών

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 100



Η νιγηριανή προεδρία ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την παραίτηση του υπουργού Αμυνας Μοχάμεντ Μπαντάρου Αμπουμπακάρ, καθώς η χώρα παραμένει συγκλονισμένη εξαιτίας του κύματος μαζικών απαγωγών που εξώθησε τον πρόεδρο Μπόλα Τινούμπου να κηρύξει «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» αναφορικά με τη δημόσια ασφάλεια (στη φωτογραφία από defence.gov.ng, επάνω, ο Μοχάμεντ Μπαντάρου Αμπουμπακάρ).

Ο κ.

Αμπουμπακάρ, 63 χρόνων, υπέβαλε την παραίτησή του με άμεση ισχύ για «λόγους υγείας», δήλωσε μέσω X εκπρόσωπος του κ.

Τινούμπου, ο Μπάγιο Ονανούγκα.

Η Νιγηρία παραμένει συγκλονισμένη εξαιτίας του κύματος μαζικών απαγωγώνgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Η παραίτησή του καταγράφεται καθώς ο πρόεδρος Τινούμπου κήρυξε κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης για λόγους ασφαλείας και σχεδιάζει να διευκρινίσει το εύρος της εν καιρώ», είπε επίσης ο εκπρόσωπος.

Οι απαγωγές για λύτρα από ένοπλες οργανώσεις έχουν γίνει πολύ συχνές στη Νιγηρία, που παραμένει στοιχειωμένη από εκείνη το 2014 κάπου 276 μαθητριών στην πόλη Τσιμπόκ (βορειοανατολικά) από τζιχαντιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Το νέο κύμα απαγωγών — πάνω από 400 άνθρωποι απήχθησαν μέσα στις τελευταίες 15 μέρες, στην πλειονότητά τους στην πολιτεία του Νίγηρα (κεντροδυτικά) —, έσεισε την πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής (230 εκατ.

κάτοικοι), μοιρασμένη σχεδόν το ίδιο στον κατά πλειονότητα μουσουλμανικό βορρά και στον κατά πλειονότητα χριστιανικό νότο.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Στρατολόγηση Αντιμέτωπος με την έξαρση των απαγωγών, ο πρόεδρος Τινούμπου διέταξε μεταξύ άλλων να στρατολογηθούν περισσότερα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι μαζικές απαγωγές ακολούθησαν την απειλή του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να διατάξει στρατιωτική επέμβαση στη Νιγηρία εξαιτίας αυτών που χαρακτήρισε συστηματικές «σφαγές χριστιανών».

Η νιγηριανή κυβέρνηση απορρίπτει την κατηγορία.

Πηγή: ΑΠΕ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies