Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
5 °C 57%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία, κρίνει ο Ρούτε
Ημερομηνία: 26/11/2025, 05:52 - Εμφανίσεις: 76



Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού Μαρκ Ρούτε μετρίασε τις προσδοκίες όσον αφορά το αμερικανικό σχέδιο με σκοπό να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, κρίνοντας πως θα χρειαστούν περαιτέρω ουσιαστικές διαπραγματεύσεις (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Evelyn Hockstein, επάνω, ο Μαρκ Ρούτε).

Για τον Ρούτε, οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη είναι μόνο το πρώτο βήμα των συνομιλιών ΗΠΑ – Ουκρανίας Ο κ.

Ρούτε δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στον όμιλο γερμανικών μέσων ενημέρωσης RND και στην ισπανική εφημερίδα El País ότι το πλαίσιο που επεξεργάστηκαν οι ΗΠΑ και η Ουκρανία περιέχει «υποσχόμενα στοιχεία» αλλά και ανεπίλυτα ζητήματα που θα χρειαστούν επιπλέον διαπραγματεύσεις.googletag.cmd.push(function() { googletag.display(\"300x250_m1\"); }); Το Κίεβο ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως δέχεται τα βασικά σημεία του σχεδίου που πρότεινε η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα και με τις δυο χώρες.

Ο πρόεδρος Τραμπ διατείνεται πως ελάχιστα ζητήματα μένουν να επιλυθούν και ανήγγειλε συνάντησή του με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ουάσιγκτον κυκλοφόρησε σχέδιο 28 σημείων που επικρίθηκε στην Ευρώπη και στο Κίεβο, καθώς κρινόταν πως ικανοποιούσε κυρίως ρωσικές επιδιώξεις.document.addEventListener(\"DOMContentLoaded\", function () {lazym2();}); Διαπραγματευτές των ΗΠΑ, της Ουκρανίας και ευρωπαϊκών κρατών συναντήθηκαν στη Γενεύη για να τροποποιηθεί το κείμενο και ο κ.

Ρούτε χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις αυτές παραγωγικές, επισημαίνοντας ωστόσο πως πρόκειται μόνο για το πρώτο βήμα των συνομιλιών ΗΠΑ – Ουκρανίας.

Μεγάλες απώλειες Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως η Ρωσία υφίσταται μεγάλες απώλειες, κάνοντας λόγο για 20.000 στρατιωτικούς κάθε μήνα, ενώ τα εδαφικά κέρδη της είναι κατ’ αυτόν λιγοστά.

Όπως προκύπτει από τον ΓΓ του NATO, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν υποστεί 1 εκατομμύριο απώλειες —νεκρούς και σοβαρά τραυματίες— από τότε που έκαναν έφοδο στην ουκρανική επικράτε...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
5 °C 57%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies