Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
8.5 °C 55%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Όλο και περισσότεροι κατάδικοι εκτελούνται στις ΗΠΑ
Ημερομηνία: Σήμερα 25/11/2025, 14:36 - Εμφανίσεις: 24



Τον περασμένο Οκτώβριο, ένας κρατούμενος στην Αλαμπάμα σπαρταρούσε για σχεδόν 40 λεπτά καθώς ασφυκτιούσε από αέριο αζώτου.

Ήταν η θανατική ποινή που του επεφύλαξε η αμερικανική δικαιοσύνη.

Δυστυχώς, στις ΗΠΑ, οι τιμωρίες αυτές όλο και πληθαίνουν.

Σε εθνικό επίπεδο, ο αριθμός των ανθρώπων που εκτελούνται παραμένει κατά πολύ χαμηλότερος από την κορύφωσή του τη δεκαετία του ’90.

Ωστόσο όπως τονίζει ο Economist, αυτή η μακρά πτωτική πορεία φαίνεται ότι τώρα αντιστρέφεται.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, η Αμερική θα έχει εκτελέσει 47 ανθρώπους, σχεδόν διπλάσιους από πέρυσι και τον υψηλότερο αριθμό σχεδόν δύο δεκαετιών.

Η Φλόριντα, η οποία οδεύει προς τη μακράν πιο θανατηφόρα χρονιά της, είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αύξησης.

Ο λόγος που αυξάνονται ξανά οι εκτελέσεις, σύμφωνα με τον Economist είναι επειδή την απόφαση παίρνουν συνήθως λίγοι ισχυροί, «μερικοί από τους οποίους φαίνεται ακόμα να πιστεύουν ότι το να σκοτώνεις είναι καλή πολιτική».

Για παράδειγμα, το βρετανικό άρθρο τονίζει τον Ρον ΝτεΣάντις, τον απερχόμενο κυβερνήτη της Φλόριντα με φιλοδοξίες για ανώτερο αξίωμα, που επιτάχυνε τις εκτελέσεις ενώ ήταν υποψήφιος για την προεδρία και στη συνέχεια τις πάγωσε αφού αποσύρθηκε.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Στην Οκλαχόμα, όπου η Πολιτεία επιθυμούσε να εκτελέσει σχεδόν όλους τους θανατοποινίτες μέσα σε μόλις τρία χρόνια, ένας εκλεγμένος δικαστής αρνήθηκε την έκκληση του σωφρονιστικού τμήματος να μειωθεί ο ρυθμός των εκτελέσεων για να αποφευχθεί η εξουθένωση των υπαλλήλων και τους δήλωσε να «κάνουν τον άντρα».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); «Η πίεση για «σκληρή γραμμή στο έγκλημα» έρχεται από ψηλά» σημειώνει ο Economist, «όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε την προεδρία, κάλεσε αμέσως τις Πολιτείες να «αδειάσουν τα θανατοπινικά τους κελιά» και έδωσε την υπόσχεση να βοηθήσει για να ξεπεραστούν τυχόν εμπόδια».

Ανώτατο Δικ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
8.5 °C 55%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies