Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
4.5 °C 57%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Μεγάλη κυβερνοεπίθεση στο Χάρβαρντ: Παραβίαση βάσης δεδομένων με στοιχεία αποφοίτων και δωρητών
Ημερομηνία: 23/11/2025, 00:16 - Εμφανίσεις: 46



Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα σοβαρής κυβερνοεπίθεσης, έπειτα από την παραβίαση μιας βάσης δεδομένων που είχε εντός πληροφορίες αποφοίτων, δωρητών, ορισμένων φοιτητών και μελών του διδακτικού προσωπικού.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεφωνικού ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) καθιστώντας την το πιο πρόσφατο συμβάν στον αυξανόμενο κύκλο κυβερνοεπιθέσεων που στοχεύουν κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια.

Πρόκειται, μάλιστα, για τη δεύτερη φορά φέτος που το Χάρβαρντ έχει θέσει υπό διερεύνηση τέτοιο επεισόδιο.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Όπως προκύπτει από την επίσημη ενημέρωση του ιδρύματος, τα δεδομένα που εκτέθηκαν περιλαμβάνουν προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, πληροφορίες δωρεών και άλλες λεπτομέρειες σχετικές με τη δραστηριότητα συγκέντρωσης πόρων και συμμετοχής αποφοίτων.

Αν και η ταυτότητα των δραστών παραμένει άγνωστη, το πανεπιστήμιο υπογραμμίζει ότι έλαβε άμεσα μέτρα για να αποκόψει την πρόσβαση του εισβολέα και να αποτρέψει περαιτέρω παραβιάσεις.

«Συνεργαζόμαστε με εξωτερικούς ειδικούς κυβερνοασφάλειας και τις αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού», δήλωσε ο Tim Bailey, διευθυντής επικοινωνίας του Τμήματος Πληροφορικής.

Τόνισε επίσης πως οι ομάδες ασφαλείας εργάζονται εντατικά ώστε να αξιολογήσουν την έκταση της ζημιάς και να ενισχύσουν τις άμυνες του πανεπιστημίου.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Information systems used by Harvard’s Alumni Affairs and Development Office were accessed by an “unauthorized party” earlier this week after a phone-based phishing attack, the University announced Saturday.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Crimson News Staff report.https://t.co/i49hFwMFB6 — The Harvard Crimson (@thecrimson) November 22, 2025 Τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ ως στόχος Η επίθεση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο κύμα ψηφιακών παραβιάσεων που έχει στο στόχαστρο τα πανεπιστήμια της Ivy League.

Στις 15 Νοεμβρίου, το Πανεπιστήμιο Πρίνστον ανακοί...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
4.5 °C 57%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies