Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
4 °C 66%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Γαλλικό δικαστήριο αποφυλακίζει τον Σαρκοζί εν αναμονή της έφεσης
Ημερομηνία: 10/11/2025, 15:36 - Εμφανίσεις: 99



Ένα δικαστήριο του Παρισιού χορήγησε στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί πρόωρη αποφυλάκιση τη Δευτέρα, εν αναμονή της έφεσης, λίγες εβδομάδες έπειτα από την έναρξη της πενταετούς ποινής του για συνωμοσία με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική του εκστρατεία από τη Λιβύη.

Ο Σαρκοζί πρόκειται να αποχωρήσει από την φυλακή σήμερα το απόγευμα.

Οι κατηγορίες εις βάρος του Σαρκοζί Ο 70χρονος πρώην συντηρητικός πρόεδρος φυλακίστηκε στις 21 Οκτωβρίου, αφού το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο τον Σεπτέμβριο για εγκληματική συνωμοσία, λόγω των προσπαθειών στενών συνεργατών του να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για την προεκλογική του εκστρατεία του 2007 από τον αποβιώσαντα ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Αθωώθηκε από όλες τις άλλες κατηγορίες, συγκαταλεγομένης της διαφθοράς και της λήψης παράνομης χρηματοδότησης για την προεκλογική του εκστρατεία, τονίζει το Reuters.

Υπό αυστηρή εποπτεία η αποφυλάκισή του Η ποινή φυλάκισης του Σαρκοζί επιβλήθηκε αμέσως εξαιτίας της «εξαιρετικής σοβαρότητας» του εγκλήματος, δήλωσε η δικαστής Ναταλί Γκαβαρίνο στο δικαστήριο.

Τον περασμένο μήνα φυλακίστηκε στη φυλακή La Sante στο Παρίσι – μια συγκλονιστική πτώση για έναν άνδρα που ηγήθηκε της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012.

Πάντως, ο εισαγγελέας πρότεινε τη Δευτέρα την αποφυλάκιση του Σαρκοζί εν αναμονή της έφεσης και την αυστηρή δικαστική εποπτεία του, με απαγόρευση επικοινωνίας με άλλους κατηγορούμενους και μάρτυρες που σχετίζονται με τη διαδικασία.

Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι ο Σαρκοζί δεν ενέχει κίνδυνο φυγής.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Το δικαστήριο συμφώνησε να τον αποφυλακίσει υπό δικαστική εποπτεία, η οποία θα έχει απαγόρευση εξόδου από τη Γαλλία, σύμφωνα με το BFM TV.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Ο Σαρκοζί αρνείται μεθοδικά τις κατηγορίες, αποκαλώντας τον εαυτό του θύμα εκδίκησης και μίσους.

Δεν παρευρέθηκε στην ακροαμ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
4 °C 66%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies