Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί τελικά να πάρει βραβείο Ειρήνης – Αλλά από τη FIFA Ημερομηνία:
5/11/2025, 23:32 - Εμφανίσεις: 20
H FIFA ανακοίνωσε ότι θεσμοθετεί το «Βραβείο Ειρήνης της FIFA – Το Ποδόσφαιρο Ενώνει τον Κόσμο».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα απονέμεται το χρόνο «εκ μέρους όλων των ανθρώπων που αγαπούν το ποδόσφαιρο» από ολόκληρο τον κόσμο.
Και η πρώτη απονομή θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου, στην Ουάσιγκτον.
Εκείνη την ημέρα θα γίνει και η κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026, τη διοργάνωση του οποίου μοιράζονται ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό.
Ο Τζάνι Ινφαντίνο, πρόεδρος της FIFA, δήλωσε ότι το βραβείο θα «αναγνωρίζει εξαιρετικές δράσεις για την ειρήνη».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); REUTERS/Lee Smith «Σε έναν ολοένα και πιο ασταθή και διχασμένο κόσμο, είναι θεμελιώδες να αναγνωρίζεται η εξαιρετική συμβολή όσων εργάζονται σκληρά για να τερματίσουν τις συγκρούσεις και να φέρουν τους ανθρώπους κοντά με πνεύμα ειρήνης», είπε.
Και ο Ντόναλντ Τραμπ… Ο τόπος, ο χρόνος και ο τρόπος της ανακοίνωσης δεν μπορούσε παρά να γεννήσει υποψίες ότι ο πρώτος που θα τιμηθεί με το βραβείο θα μπορούσε να είναι ο Ντόναλντ Τραμπ… Οι Times το λένε ανοιχτά: «Ο Τραμπ έχασε το Νόμπελ Ειρήνης – Και η FIFA εφηύρε ένα άλλο».
Άλλοι είναι πιο προσεκτικοί, αλλά σίγουρα καχύποπτοι.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, που έχει καλλιεργήσει μια στενή σχέση με τον Τζάνι Ινφαντίνο –τον είχε καλέσει και στην υπογραφή της συμφωνίας για την εκεχειρία στη Γάζα-, παρά την εκστρατεία που έκαναν υπέρ του σύμμαχοι, πολιτικοί συνεργάτες, αλλά και ο ίδιος, έχασε το Νόμπελ Ειρήνης μέσα από τα χέρια του.
Δόθηκε στην ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Μαρία Κορίνα Ματσάδο.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); });document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Ντόναλντ Τραμπ και Τζάνι Ινφαντίνο έχει προγραμματιστεί να κάνουν ομιλίες σε άσχετη με το Mundial 2026 εκδήλωση στο Μαϊάμι.
Επιπλέον, η κόρη του Αμερικανού προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ, διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο ενός εκπαιδευτικού έργου της FIFA, ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων.