Ισραήλ: Συνέλαβαν την κορυφαία νομική εκπρόσωπο του στρατού για διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστινίου Ημερομηνία:
Σήμερα 3/11/2025, 05:48 - Εμφανίσεις: 13
Η ως την Παρασκευή κορυφαία νομικός των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, η Γιφάτ Τόμερ-Γερουσάλμι, τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο έρευνας για τη διαρροή τον Αύγουστο του 2024 βίντεο που φέρεται να δείχνει την κακοποίηση παλαιστινίου κρατούμενου, αποκάλυψε σήμερα Δευτέρα η εφημερίδα Times of Israel (στη φωτογραφία αρχείου από Noam Moskowitz, Office of the Knesset Spokesperson/timesofisrael.com, επάνω, η Γιφάτ Τόμερ-Γερουσάλμι).
Εις βάρος της κ.
Τόμερ-Γερουσάλμι, η οποία παραιτήθηκε την Παρασκευή, υπάρχουν υποψίες ότι παρακώλυσε αστυνομική έρευνα για τη διαρροή.
Το βίντεο, από κάμερα επιτήρησης, εικονίζει στρατιώτες καθώς φέρονται να κακοποιούν τον παλαιστίνιο κρατούμενοgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display(\"300x250_m1\"); }); Στην επιστολή της παραίτησής της φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για τη διαρροή και δημοσιοποίηση του επίμαχου οπτικού υλικού επισημαίνοντας πως σκοπός της ήταν να «καταπολεμήσει την ψευδή προπαγάνδα εναντίον των στρατιωτικών αρχών επιβολής του νόμου».
Όπως προκύπτει από το ίδιο ρεπορτάζ, υπό κράτηση τέθηκε επίσης ο πρώην επικεφαλής στρατιωτικός εισαγγελέας Ματάν Σολομός, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας.
Το βίντεο, από κάμερα επιτήρησης, εικονίζει στρατιώτες καθώς φέρονται να κακοποιούν τον κρατούμενο, κατηγορούμενο πως είναι μέλος της Χαμάς, στο στρατιωτικό κέντρο κράτησης Σντε Τεϊμάν, στο νότιο Ισραήλ, τον Ιούλιο του 2024.document.addEventListener(\"DOMContentLoaded\", function () {lazym2();}); Ο ξυλοδαρμός του ωστόσο δεν διακρίνεται καθαρά, καθώς οι στρατιώτες σχηματίζουν τείχος με ασπίδες που υψώνουν γύρω από τον κρατούμενο.
Ο άνδρας χρειάστηκε να εισαχθεί σε νοσοκομείο, κατά τον ισραηλινό Τύπο.
Η ισραηλινή αστυνομία έχει βγάλει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία είναι σε εξέλιξη έρευνα για να εξακριβωθεί αν στελέχη της στρατιωτικής εισαγγελίας ενέχονται στην αποκάλυψη του οπτικού υλικού.googletag.cmd.push(function() { googletag.display(\"300x250_middle_2\"); }); Η «σοβαρότερη επίθεση» Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος 5 εφέδρων για το επεισόδιο.