Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
15.1 °C 88%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Γαλλία: Ο υπουργός Οικονομικών υποβαθμίζει την… υποβάθμιση από την Standard & Poor’s
Ημερομηνία: Σήμερα 21/10/2025, 00:44 - Εμφανίσεις: 16



Τρεις ημέρες έπειτα από την κατάθεση του σχεδίου προϋπολογισμού της Γαλλίας για το 2026 στην Εθνοσυνέλευση από τον πρωθυπουργό Σεμπαστιάν Λεκορνί ο οίκος αξιολογήσεων Standard & Poor’s υποβάθμισε το αξιόχρεο της χώρας από το ΑΑ- σε Α+ (με σταθερή προοπτική) κρίνοντας ότι «η ασιγουριά για τα δημόσια οικονομικά παραμένει υψηλή».

Αποτελεί μια νέα προειδοποίηση έπειτα από την υποβάθμιση της αξιολόγησης της δεύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης από την Fitch, η οποία μάλιστα προέκυψε εσπευσμένως (οι προγραμματισμένες αξιολογήσεις της S&P ανακοινώνονται τέλη Νοεμβρίου).

Για τον επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας Ρολάν Λεσκίρ, πάντως, ιδιαίτεροι λόγοι ανησυχίας δεν υφίστανται.

Ο νεοδιορισθείς υπουργός μιλώντας το Σάββατο στο γαλλικό ραδιόφωνο δήλωσε ότι «λαμβάνει υπόψη» του την ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης, εκφράζοντας την άποψη ότι η υποβάθμιση δεν είναι συνιστά κάτι περισσότερο από «έκκληση για σαφήνεια και υπευθυνότητα, αλλά πάνω απ’ όλα έκκληση για σοβαρότητα» εκ μέρους της γαλλικής κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, η έγκριση του προϋπολογισμού του 2026 είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης Λεκορνί ΙΙ (η πρώτη, ως γνωστόν, είχε ολιγόωρη διάρκεια)googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Αυτή είναι η τρίτη υποβάθμιση μέσα σε ένα χρόνο.

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτό το σύννεφο.

Ουσιαστικά, είναι ένα σύννεφο που προσθέτει σε μια ήδη μάλλον ζοφερή πρόγνωση καιρού», παραδέχθηκε ο Λεσκίρ.

«Είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω την αποφασιστικότητά μας να επιτύχουμε τον στόχο για μείωση του ελλείμματος στο 5,4% του ΑΕΠ για το 2025.

Ο οίκος αναφέρεται σε αυτό», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός λίγο προτού πέσει στη μάχη της υπεράσπισης στην Εθνοσυνέλευση του νέου προϋπολογισμού, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε τη Δευτέρα.

«Κρίσιμη η ψήφιση του προϋπολογισμού» Όντως, η Standard & Poor’s αποτιμά ότι ο στόχος της κυβέρνησης του Παρισιού για περιορισμό του ελλείμματος στο 5,4% εφέτος θα επιτευχθεί.

Ωστόσο ο οίκος δεν συμμερίζεται την πρόβλεψη για περαιτέρω...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
15.1 °C 88%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies