ΚΑΙΡΟΣ · LIVE15.1°CΤοπικά νέφη87% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Politico: Ενώ η Γαλλία καίγεται, ο Μακρόν παλεύει να σώσει την υστεροφημία του

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 95



Η εικόνα του Εμανουέλ Μακρόν να απομακρύνεται από το Παρίσι, ενώ στο εσωτερικό επικρατούσε αναβρασμός και κυβερνητική αστάθεια, προκάλεσε ερωτήματα.

Γιατί ο Μακρόν εγκατέλειψε τη χώρα εν μέσω πολιτικής ασιγουριάς; Όπως προκύπτει από νυν και πρώην Γάλλους αξιωματούχους, η απάντηση είναι στην επιθυμία του να κατοχυρώσει την πολιτική του κληρονομιά.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Όπως προκύπτει από το Politico, με λιγότερο από είκοσι μήνες μέχρι τη λήξη της θητείας του, ο Γάλλος πρόεδρος έχει στραμμένο το βλέμμα του στην υστεροφημία του και πιστεύει ότι αυτή θα καθοριστεί από τον ρόλο του στη Μέση Ανατολή.

Το ταξίδι στην Αίγυπτο και η εικόνα του «διπλωμάτη προέδρου» Παρά το χάος στο Παρίσι, ο Μακρόν δεν σκόπευε να απουσιάσει από τη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη, που πραγματοποιήθηκε στο Σαρμ Ελ Σέιχ τη Δευτέρα.

Η συμμετοχή του θεωρήθηκε από το Ελιζέ κρίσιμη για να ενισχύσει την εικόνα της Γαλλίας ως δύναμης ειρήνης στη Μέση Ανατολή — ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι ο πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί, προσωπική επιλογή του Μακρόν, θα αναγκαζόταν να καθυστερήσει την παρουσίαση του κρατικού προϋπολογισμού, κινδυνεύοντας να χάσει τις προθεσμίες.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Τα τελευταία 24ωρα πριν τη σύνοδο, οι συνεργάτες του προέδρου εργάζονταν εντατικά για να συνδέσουν τη γαλλική πρωτοβουλία με την αμερικανική ειρηνευτική πρόταση για τη Γάζα, που παρουσίασε ο Ντόναλντ Τραμπ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Όπως προκύπτει από το αφήγημα του Ελιζέ, το σχέδιο του Τραμπ είχε τις ρίζες του στη γαλλική πρόταση για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, που υιοθετήθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον περασμένο μήνα.

«Ο Μακρόν ήθελε οπωσδήποτε να παρευρεθεί στη σύνοδο.

Για εκείνον, η Γάζα είναι προτεραιότητα», δήλωσε κυβερνητικός σύμβουλος.

Σύμμαχοι του Λεκορνί παραδέχονται ότι ο πρόεδρος είναι «πολύ επικεντρωμένος» στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τρα...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies