ΚΑΙΡΟΣ · LIVE14.5°CΝεφώσεις93% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Γάζα: «Δεν υπάρχει ούτε υπόνοια δημοκρατίας» στο σχέδιο Τραμπ για το μέλλον της

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 88



Την ανησυχία της, αλλά και δριμύτατη κριτική στο σχέδιο Τραμπ για όσα προβλέπει αναφορικά με τη διακυβέρνηση στη Γάζα, εκφράζει η Αν Ιφράν, ειδική σε θέματα Μέσης Ανατολής και συγγραφέας του βιβλίου «A Short History of the Gaza Strip» (Σύντομη Ιστορία της Λωρίδας της Γάζας).

Σε συνέντευξή της στο γαλλικό δίκτυο France24, η Αν Ιφράν επισημαίνει ότι οι πρόνοιες του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα δεν δίνουν προσδοκίες για δημοκρατική διακυβέρνηση του παλαιστινιακού θύλακα.

Τόσο εξαιτίας της δομής του διεθνούς «Συμβουλίου Ειρήνης», που στο μέλλον θα παραδώσει την εξουσία στην Παλαιστινιακή Αρχή, όσο και λόγω των ενδοπαλαιστινιακών διαιρέσεων.

Η ασάφεια στο σχέδιο Τραμπ είναι μέρος της στρατηγικήςgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η Αν Ιφράν, λέκτορας Διεπιστημονικών Σπουδών Φυλής, Φύλου και Μετααποικιακών Σπουδών στο University College του Λονδίνου είναι σαφής: «Δεν υπάρχει ούτε υπόνοια δημοκρατίας» στο σχέδιο Τραμπ.

REUTERS/Dawoud Abu Alkas Μία μέρα έπειτα από την υπογραφή της συμφωνίας για την ειρήνη στη Γάζα και τις μεγαλοστομίες του Ντόναλντ Τραμπ για «παντοτινή ειρήνη», το μέλλον της Γάζας δεν είναι διασφαλισμένο, ούτε απαραίτητα ειρηνικό.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει φαίνεται απίθανο να αποδεχθεί ρόλο της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γάζα.

Η Χαμάς, από την πλευρά της ούτε έχασε, όπως ήθελε το Ισραήλ, ούτε έχει αποποιηθεί κάποιον ρόλο για το μέλλον.

Μια απολιτίκ μεταβατική επιτροπή Όσον αφορά το Συμβούλιο Ειρήνης και τη μεταβατική επιτροπή που θα κυβερνήσει αρχικά τη Γάζα, η Αν Ιφράν επισημαίνει ότι υπάρχει κενό πληροφόρησης για τη λειτουργία του.

Προβλέπει ότι θα περιλάβει καταρτισμένους Παλαιστίνιους και διεθνείς προσωπικότητες, αλλά δεν ξέρει κανείς πού εντάσσεται σε αυτή η Παλαιστινιακή Αρχή.

Ούτε αν θα έχει ρόλο η Χαμάς.

Επιπλέον, δεν ξέρει κανείς πώς θα επιλεγούν τα μέλη της, ούτε για τι χρονικό διάστημα θα διοριστεί.

Ούτε, φυσικά, πώς θα γίνει η μετάβαση στο επόμενο στάδιο.

Για τη Βρετανίδα καθηγήτρια, αυτή η ασάφεια είν...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies