Γκέερτ Βίλντερς: Και ηγέτης της ολλανδικής ακροδεξιάς στόχος της ομάδας που ετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις Ημερομηνία:
10/10/2025, 23:28 - Εμφανίσεις: 8
Ο ηγέτης της ολλανδικής ακροδεξιάς Γκέερτ Βίλντερς ανέστειλε την προεκλογική εκστρατεία του ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 29ης Οκτωβρίου, αφού πληροφορήθηκε ότι ήταν και ο ίδιος στόχος της ομάδας που σκόπευε να επιτεθεί στον πρωθυπουργό του Βελγίου Μπαρτ ντε Βέβερ.
Ένα «κακό προαίσθημα» Ο Βίλντερς εξήγησε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι έλαβε ενημέρωση από την ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών, την NCTV, ότι ήταν στόχος και ο ίδιος.
Αν και η NCTV δεν βλέπει κάποια άμεση απειλή, δήλωσε ότι έχει «κακό προαίσθημα» και «διακόπτει όλες τις προεκλογικές δραστηριότητάς του προς το παρόν».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Λίγες ώρες πιο νωρίς ο Βίλντερς αρνήθηκε την τελευταία στιγμή να συμμετάσχει σε ένα ντιμπέιτ στο ολλανδικό ραδιόφωνο, εξηγώντας ότι έλαβε αυτήν την απόφαση βασισμένος στις πληροφορίες του βελγικού μέσου ενημέρωσης VTM Nieuws σύμφωνα με τις οποίες ήταν ένας από τους πολιτικούς στους οποίους είχαν στόχο να επιτεθούν οι τρεις νέοι που συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Αμβέρσα.
Dutch politician Geert Wilders reportedly on Belgian terror cell’s target list; Pulls out of election debate #terrorism https://t.co/EheuJ08ufw — Phil Gurski (@borealissaves) October 10, 2025googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Οι στόχοι των επιθέσεων Το κόμμα του Βίλντερς, το PVV, προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών.
Ο Ολλανδός πολιτικός με τις αντιισλαμικές και αντιμεταναστευτικές απόψεις δέχεται συχνά απειλές θανάτου και είναι υπό αστυνομική προστασία συνεχώς από το 2004.
Την Πέμπτη, η βελγική δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν τρεις άνδρες που σχεδίαζαν τζιχαντιστική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος.
Ένας από τους στόχους τους ήταν ο Βέλγος πρωθυπουργός.
Ο ντε Βέβερ δεν έχει σχολιάσει την ιστορία επισήμως.
Ωστόσο εμφανίστηκε στις 10 Οκτωβρίου μπροστά στις κάμερες με υψωμένο τον αντίχειρα και στη συνέχεια ανάρτησε ένα χιουμοριστικό μήνυμα στο διαδίκτυο, όπου παίζει με τον γάτο του και τον ρωτά αν ξέρει να...