Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
21.1 °C 38%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ο Σεπτέμβριος μήνας Alzheimer και υγιούς γήρανσης στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Ημερομηνία: Σήμερα 20/9/2025, 14:08 - Εμφανίσεις: 17



Για μια ακόμα φορά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer στις 21 Σεπτεμβρίου, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή αφιερώνει τον μήνα Σεπτέμβριο στη νόσο Alzheimer και την υγιή γήρανση και διοργανώνει μια σειρά από δραστηριότητες.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Ίδρυμα συνεργάζεται με την Ελληνική Πρωτοβουλία Ενάντια στην Αλτσχάιμερ (HIAAD) για τη διοργάνωση ημερίδας την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer, η οποία φέτος διευρύνεται και θα έχει θεματικές όπως η εκπαίδευση, ο τουρισμός και ο πολιτισμός.

Παράλληλα, στις 19 Σεπτεμβρίου ξεκινά ο νέος κύκλος των ειδικά σχεδιασμένων προγραμμάτων για άτομα 60+ και άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή «Παιχνίδι για Μεγάλους» και «Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους», ενώ το Ίδρυμα ετοιμάζεται να εγκαινιάσει και ένα νέο εργαστήριο νοητικής ενίσχυσης με τίτλο «Τέχνη & Μνήμη».

Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer και Υγιής Γήρανση: Ημερίδα στις 21 Σεπτεμβρίου Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή σε συνεργασία με την Ελληνική Πρωτοβουλία Ενάντια στην Αλτσχάιμερ (HIAAD) διοργανώνει ημερίδα αφιερωμένη στη νόσο Alzheimer και την υγιή γήρανση.

Η φετινή εκδήλωση δεν περιορίζεται στην άνοια αλλά έχει θέσει υπό διερεύνηση ευρύτερα το ζήτημα της υγιούς γήρανσης και του δημογραφικού στην Ελλάδα, μέσα από τρία ξεχωριστά πάνελ συζητήσεων.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Το πρώτο πάνελ θα εξετάσει με ποιον τρόπο ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας καθώς και τα κοινωφελή ιδρύματα προσεγγίζουν το ζήτημα της γήρανσης και σχεδιάζουν σχετικά προγράμματα.

Το δεύτερο πάνελ έχει αφιερωθεί στις δράσεις συμπερίληψης για την τρίτη ηλικία που σχεδιάζουν και υλοποιούν πολιτιστικοί φορείς καθώς και στον τουρισμό για άτομα 65+.

Το τρίτο πάνελ, με την ενότητα “Ask the experts”, είναι ένας ανοιχτός διάλογος που δίνει την ευκαιρία στο κοινό να λύσει τις απορίες του λαμβάνοντας απαντήσεις από έμπειρους και καταξιωμένους ειδικούς.

Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους και θα ξεκινήσει...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
21.1 °C 38%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies