Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
24.1 °C 47%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Η ακροδεξιά προελαύνει, η ρητορική μίσους και η τοξικότητα εκτοξεύονται
Ημερομηνία: Σήμερα 15/9/2025, 05:48 - Εμφανίσεις: 20



Τόσο στην Ελλάδα όσο και γενικότερα στη λεγόμενη συλλογική Δύση, η ακροδεξιά είτε αναγεννιέται είτε αντεπιτίθεται είτε επελαύνει, ενισχυόμενη και από πολιτικές που ασκούνται από κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου, όπως τα αντιμεταναστευτικού χαρακτήρα μέτρα που λαμβάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας από την κυβέρνηση.

Τις τελευταίες ημέρες, η ευρωπαϊκή ακροδεξιά, εκμεταλλευόμενη ένα κύμα μισαλλοδοξίας που γεννήθηκε στις ΗΠΑ από τη δολοφονία του ακροδεξιού Τσάρλι Κερκ κι έσκασε και στις ακτές της ηπείρου μας, βγήκε σε ευρωπαϊκούς δρόμους κι έκανε άλλη μια επίδειξη της παρούσας ισχύος της, που, εάν αυξηθεί ακόμα περισσότερο, τότε οι εναπομείνασες ευρωπαϊκές αξίες που παραμένουν σε εφαρμογή ενδέχεται να υποστούν νέα πλήγματα.

Ο θάνατος του Κερκ χρησιμοποιείται για την ενίσχυση και τη νομιμοποίηση της ακροδεξιάς και την ποινικοποίηση της αριστερής αντιπολίτευσης, συγκαταλεγομένης της ενθάρρυνσης βίαιων επιθέσεων.

Αυτή η εκστρατεία καθοδηγείται από ακροδεξιές ομάδες, αλλά διευκολύνεται από πολιτικές τάσεις και μέσα ενημέρωσης σε όλο το πολιτικό φάσμα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ξεκίνησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου εκπρόσωποι του ακροδεξιού μπλοκ, των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, απαίτησαν ενός λεπτού σιγή και διαμαρτυρήθηκαν έντονα όταν αυτό απορρίφθηκε για διαδικαστικούς λόγους.

Το μπλοκ της Ευρώπης των Κυρίαρχων Εθνών, με επικεφαλής το νεοναζιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), λέγεται ότι έχει προτείνει τον Κερκ για το Βραβείο Ζαχάρωφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ελευθερία της σκέψης.

Η Άλις Βάιντελ του AfD τον χαρακτήρισε «μαχητή της ελευθερίας του λόγου», που πυροβολήθηκε «από έναν φανατικό που μισεί τον τρόπο ζωής μας».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Ο Ζορντάν Μπαρντελά του Εθνικού Συναγερμού της Γαλλίας κατήγγειλε την «απάνθρωπη ρητορική της Αριστεράς και την μισαλλοδοξία της» που «τροφοδοτεί την πολιτική βία».

Πρόσθεσε: «Κανείς δε...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
24.1 °C 47%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies