ΚΑΙΡΟΣ · LIVE29.9°CΣχεδόν αίθριος37% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

ΠΟΥ: Επτά μέτρα για την θερμική καταπόνηση των εργαζομένων διεθνώς

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 71



Θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 ή ακόμα και 50 βαθμούς κελσίου, γίνονται ολοένα και πιο συχνές, δείχνοντας την ανάγκη για αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων παγκοσμίως.

Η κλιματική αλλαγή προκαλεί συχνότερα και πιο έντονα κύματα καύσωνα, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι που εκτίθενται τακτικά σε επικίνδυνες θερμοκρασίες ήδη αισθάνονται τις επιπτώσεις στην υγεία τους, ιδίως οι χειρώνακτες εργαζόμενοι σε τομείς όπως η γεωργία, οι κατασκευές και η αλιεία.

Η αυξανόμενη συχνότητα επικίνδυνων θερμοκρασιών οδηγούν επίσης σε υγειονομικά προβλήματα των ευάλωτων πληθυσμών, όπως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι πληθυσμοί χαμηλού εισοδήματος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (ΠΜΟ) παρουσίασαν κοινή έκθεση και οδηγίες αναφορικά με τις αυξανόμενες προκλήσεις για την υγεία που φέρνουν οι ακραίες θερμοκρασίες στους εργαζόμενους, διεθνώς.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Πάνω από 2,4 δις.

εργαζόμενοι εκτίθενται σε υπερβολικές θερμοκρασίες παγκοσμίως, που έχουν ως αποτέλεσμα περισσότερους από 22,85 εκατ.

επαγγελματικούς τραυματισμούς κάθε χρόνο.

O κατάλληλος ρουχισμός περιλαμβάνεται στα μέτρα που προτείνει η έκθεση για την αποφυγή της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων «Η θερμική καταπόνηση βλάπτει ήδη την υγεία και τα μέσα διαβίωσης δισεκατομμυρίων εργαζομένων, ειδικά στις πιο ευάλωτες κοινότητες», δήλωσε ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ για την Προαγωγή της Υγείας, την Πρόληψη και τη Φροντίδα Νοσημάτων Δρ.

Τζέρεμυ Φάραρ κατά την παρουσίαση της έκθεσης, και πρόσθεσε: «Αυτή η νέα οδηγία προσφέρει πρακτικές, τεκμηριωμένες λύσεις για την προστασία ζωών, τη μείωση της ανισότητας και την οικοδόμηση πιο ανθεκτικού εργατικού δυναμικού σε έναν κόσμο που οι θερμοκρασίες αυξάνονται».

Η νέα έκθεση και οι τεχνικές οδηγίες, με τίτλο «Κλιματική αλλαγή και θερμικό στρες στον χώρο εργασίας», βασίζονται σε 5 δεκαετίες έρευνας και στοιχείων, υπογραμμίζοντας ότι η υγεία και η παραγωγικότητα των ερ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 29.9 °C · 37%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies