New York Times: Άλλαξε, πάλι, τόνο ο Τραμπ έναντι του Πούτιν και μπερδεύει τους ειδικούς Ημερομηνία:
Σήμερα 14/8/2025, 09:08 - Εμφανίσεις: 14
Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση κορυφής των ηγετών Ρωσίας και ΗΠΑ στο Άνκορατζ της Αλάσκας, ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε για «σοβαρές συνέπειες» αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν συμφωνήσει να εγκαταλείψει την εισβολή του στην Ουκρανία.
Πάντως, όπως καταγράφουν οι New York Times, ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι είναι «αδύναμος» να ελέγξει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ.
Ειδικοί πάντως δυσκολεύονται να βγάλουν άκρη.
Τραμπ και Πούτιν έχουν μιλήσει τουλάχιστον πέντε φορές από την ορκωμοσία του Τραμπ τον Ιανουάριο, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν.
Μιλώντας την Τετάρτη 13 Αυγούστου σε δημοσιογράφους κατά την εμφάνισή του σε εκδήλωση στο Κέντρο Τεχνών John F.
Kennedy στην Ουάσινγκτον, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως δεν θα μπορούσε να πείσει τους Ρώσους να σταματήσουν να σκοτώνουν Ουκρανούς αμάχους ή να χακάρουν τα αμερικανικά δικαστικά αρχεία.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να πείσει τον Πούτιν να σταματήσει να στοχοποιεί αμάχους, ο κ.
Τραμπ απάντησε ότι είναι μια συζήτηση που έχει ήδη κάνει με τον Ρώσο ηγέτη.
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τους Ουκρανούς με drones και πυραύλους, αναγκάζοντας τους πολίτες να τρέχουν για να βρουν καταφύγιο.
«Είχα πολλές καλές συνομιλίες μαζί του», δήλωσε ο «Μετά γυρίζω σπίτι και βλέπω ότι ένας πύραυλος χτύπησε ένα γηροκομείο ή μια πολυκατοικία και άνθρωποι κείτονται νεκροί στον δρόμο.
Οπότε, υποθέτω ότι η απάντηση είναι όχι, γιατί έχω ήδη κάνει αυτή τη συζήτηση».
Την ίδια απάθεια επέδειξε ο Τραμπ σύμφωνα με τους New York Times όταν είχε ερωτηθεί για την παραβίαση των ομοσπονδιακών δικαστικών συστημάτων από τη Ρωσία, καθώς αυτά περιείχαν ευαίσθητα αρχεία με πληροφορίες για ζητήματα εθνικής ασφάλειας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); «Σας προκαλεί έκπληξη;» δήλωσε ο Τραμπ.
«Αυτό κάνουν.
Είναι καλοί σε αυτό.
Εμείς είμαστε καλοί σε αυτό.
Στην πραγματικότητα, είμαστε καλύτεροι».
Όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να θέσει το ζήτημα στον Πούτιν, ...