Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
10.5 °C 38%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

H τελευταία κομμουνιστική υπερδύναμη κλείνει πράγματι το μάτι στους επιχειρηματίες;
Ημερομηνία: 1/8/2025, 16:28 - Εμφανίσεις: 105



Όταν το 2020 ο ιδρυτής του κολοσσού Alibaba, Τζακ Μα, άσκησε δημόσια κριτική στο κινεζικό χρηματοπιστωτικό ρυθμιστικό πλαίσιο, το Πεκίνο πάγωσε την είσοδο στο χρηματιστήριο της θυγατρικής Ant Group, επικαλούμενο παραβιάσεις ανταγωνισμού και χρηματοπιστωτικού κινδύνου.

Άραγε το Πεκίνο δείχνει ίχνη ότι αυτή η εποχή παρήλθε; Μέχρι σήμερα, η Δύση κατηγορούσε την Κίνα για εκστρατείες κατά τεχνολογικών κολοσσών, για κατάρρευση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, για αυθαίρετα lockdown λόγω COVID και διαφθορά τοπικών αξιωματούχων.

Μετά από χρόνια αυστηρών ρυθμιστικών παρεμβάσεων, αστάθειας πολιτικής και αθέμιτων πρακτικών σε τοπικό επίπεδο, η εμπιστοσύνη των ιδιωτών επιχειρηματιών έχει κλονιστεί, τονίζει ανάλυση του Foreign Policy.

Η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί, η ανεργία αυξάνεται και ο κρατικός τομέας δεν μπορεί πλέον να καλύψει τις ανάγκες της χώρας σε καινοτομία, δυναμισμό ή απασχόληση.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Το διλημμα του κινεζικού ιδιωτικού τομέα» υπογραμμίζει το περιοδικό είναι πως «το Πεκίνο προωθεί μια εκδοχή επιχειρηματικότητας που δεν συμβαδίζει εύκολα με τις αξίες της σύγχρονης αγοράς – ρίσκο, ανεξαρτησία, ανατροπή του κατεστημένου».

Το Πεκίνο φιλελευθεροποιείται; Έτσι, σύμφωνα πάντα με το Foreign Policy, το Πεκίνο φαίνεται να προσπαθεί να δείξει ένα πιο φιλοεπιχειρηματικό πρόσωπο.

Τον Φεβρουάριο, ο πρόεδρος Σι συγκάλεσε μια σπάνια συνάντηση με κορυφαίους επιχειρηματίες -μεταξύ τους και ο Τζακ Μα- σε μια κίνηση που ερμηνεύτηκε ως αλλαγή πλεύσης έπειτα από την περίοδο αυστηρής εποπτείας.

Έκτοτε, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων έχει υποσχεθεί ενισχυμένη στήριξη στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, προωθώντας τη συμμετοχή τους σε στρατηγικές εθνικές προτεραιότητες.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Τον Απρίλιο, η Κίνα ενέκρινε τον πρώτο ολοκληρωμένο νόμο για την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα.

Ο νόμος αυτός στοχεύει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, ορίζοντας με σαφήνεια το νομικό καθεστώς...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
10.5 °C 38%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies