ΚΑΙΡΟΣ · LIVE20.7°CΤοπικά νέφη77% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Πώς να αποθηκεύετε σωστά τα τρόφιμα το καλοκαίρι - Ποια «μισούν» τη μεμβράνη

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 387



Η ζέστη και οι καύσωνες του καλοκαιριού απαιτούν αυξημένη προσοχή, μεταξύ άλλων και στο πώς συντηρούμε τα φαγητά – από το τυρί μέχρι τα φρούτα -, που συνήθως τυλίγουμε σε μεμβράνη. Πάντως, η ακατάλληλη χρήση της θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ποιότητα και την ασφάλεια σε πολλά τρόφιμα.

Η μεμβράνη στα τρόφιμα το καλοκαίρι θα μπορούσε να αλλοιώσει την υφή και τη γεύση τους ή να τα καταστήσει ακατάλληλα Η μεμβράνη τροφίμων – κυρίως από PVC ή πολυαιθυλένιο – είναι βολική στην αποθήκευση περισσευούμενου φαγητού ή άλλων τροφίμων αλλά απαιτεί προσοχή όταν ο καιρός ξεκινά να ζεσταίνει.

Στις υψηλές θερμοκρασίες υπάρχει κίνδυνος να παγιδεύσει την υγρασία, δημιουργώντας συνθήκες ευνοϊκές για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων και της μούχλας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Εξ ου και όταν την χρησιμοποιούμε πρέπει πρώτα το φαγητό να έχει κρυώσει, αλλιώς αλλοιώνεται η υφή και η γεύση τους και, σε ακραίες περιπτώσεις, είναι επικίνδυνα για κατανάλωση.

Τα ευαίσθητα τρόφιμα Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον τύπο συντήρησης των τροφίμων και τις εναλλακτικές που έχουμε, τονίζει η Corriere Della Sera. Μεταξύ αυτών που κινδυνεύουν όταν τα τυλίγουμε σε μεμβράνη είναι τα φρέσκα τυριά, τα ώριμα φρούτα, τα κρέατα σε φέτες, τα επιδόρπια με βάση την κρέμα, τα μπισκότα και τα σάντουιτς.

Ιδιαίτερα ευαίσθητα στη θερμότητα και την υγρασία είναι τυριά όπως η ρικότα, αν τυλιχτούν σε πλαστική μεμβράνη στη διάρκεια του καλοκαιριού θα μπορούσε να αναπτύξουν μούχλα.

Τέτοια τυριά είναι προτιμότερο να φυλάσσονται στην αρχική τους συσκευασία ή σε αεροστεγή δοχεία.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Τα γλυκά, ζουμερά φρούτα (κεράσια, ροδάκινα, βερίκοκα, σύκα) λόγω των φυσικών του σακχάρων είναι επιρρεπή στην ταχεία αλλοίωση μέσα στη μεμβράνη.

Για την ορθή αποθήκευσή τους είναι καλύτερο το χαρτί κουζίνας ή τα καλάθια.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Αλλαντικά όπως το ζαμπόν, το προσούτο και η μορταδέλα ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη · 20.7 °C · 77%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies