Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
28.2 °C 39%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Πώς να αποθηκεύετε σωστά τα τρόφιμα το καλοκαίρι - Ποια «μισούν» τη μεμβράνη
Ημερομηνία: 24/7/2025, 14:36 - Εμφανίσεις: 12



Η ζέστη και οι καύσωνες του καλοκαιριού απαιτούν αυξημένη προσοχή, μεταξύ άλλων και στο πώς συντηρούμε τα φαγητά – από το τυρί μέχρι τα φρούτα -, που συνήθως τυλίγουμε σε μεμβράνη. Πάντως, η ακατάλληλη χρήση της θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ποιότητα και την ασφάλεια σε πολλά τρόφιμα.

Η μεμβράνη στα τρόφιμα το καλοκαίρι θα μπορούσε να αλλοιώσει την υφή και τη γεύση τους ή να τα καταστήσει ακατάλληλα Η μεμβράνη τροφίμων – κυρίως από PVC ή πολυαιθυλένιο – είναι βολική στην αποθήκευση περισσευούμενου φαγητού ή άλλων τροφίμων αλλά απαιτεί προσοχή όταν ο καιρός ξεκινά να ζεσταίνει.

Στις υψηλές θερμοκρασίες υπάρχει κίνδυνος να παγιδεύσει την υγρασία, δημιουργώντας συνθήκες ευνοϊκές για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων και της μούχλας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Εξ ου και όταν την χρησιμοποιούμε πρέπει πρώτα το φαγητό να έχει κρυώσει, αλλιώς αλλοιώνεται η υφή και η γεύση τους και, σε ακραίες περιπτώσεις, είναι επικίνδυνα για κατανάλωση.

Τα ευαίσθητα τρόφιμα Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον τύπο συντήρησης των τροφίμων και τις εναλλακτικές που έχουμε, τονίζει η Corriere Della Sera. Μεταξύ αυτών που κινδυνεύουν όταν τα τυλίγουμε σε μεμβράνη είναι τα φρέσκα τυριά, τα ώριμα φρούτα, τα κρέατα σε φέτες, τα επιδόρπια με βάση την κρέμα, τα μπισκότα και τα σάντουιτς.

Ιδιαίτερα ευαίσθητα στη θερμότητα και την υγρασία είναι τυριά όπως η ρικότα, αν τυλιχτούν σε πλαστική μεμβράνη στη διάρκεια του καλοκαιριού θα μπορούσε να αναπτύξουν μούχλα.

Τέτοια τυριά είναι προτιμότερο να φυλάσσονται στην αρχική τους συσκευασία ή σε αεροστεγή δοχεία.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Τα γλυκά, ζουμερά φρούτα (κεράσια, ροδάκινα, βερίκοκα, σύκα) λόγω των φυσικών του σακχάρων είναι επιρρεπή στην ταχεία αλλοίωση μέσα στη μεμβράνη.

Για την ορθή αποθήκευσή τους είναι καλύτερο το χαρτί κουζίνας ή τα καλάθια.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Αλλαντικά όπως το ζαμπόν, το προσούτο και η μορταδέλα ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
28.2 °C 39%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies